Po 200 KM za sve učenike do petog razreda osnovne škole u Istočnom Starom Gradu

02.09.2022. 16:04
0
IZVOR: srna.rs

Opština Istočni Stari Grad uručila je po 200 KM svakom učeniku od prvog do petog razreda osnovne škole sa područja ove lokalne zajednice, kao i prigodne poklone.

U područnim odjeljenjima na Hreši i Vučijoj Luci u kojima se nastava odvija do petog razreda osnovne škole, juče je počela nastava za djecu iz Istočnog Starog Grada, a u obje škole upriličen je svečani doček za prvačiće i učenike starijih razreda.

Svečanom obilježavanju početka školske godine prisustvovali su predsjednik Skupštine opštine Vladimir Cincar i zamjenik načelnika opštine Malko Koroman, koji je đacima, nastavnom osoblju i roditeljima poželio srećan i uspješan početak nove školske godine, ističući da opštinska administracija sa rukovodstvom stoji na raspolaganju za pomoć i u narednom periodu.

Načelnik opštine Bojo Gašanović je povodom početka školske godine uputio čestitke svim đacima iz Istočnog Starog Grada sa akcentom na namlađe koji pohađaju školu u područnim odjeljenjima, saopšteno je iz ove opštine.

- Iz godine u godinu se borimo da obezbijedimo uslove za život mladih ljudi u našoj opštini, posebno da nam rade škole uprkos smanjenom broju djece. Velika je radost svih nas svakog 1. septembra kada u školske klupe sjednu prvačići, zato imamo i obavezu da djeci i roditeljima pomognemo kada imamo priliku - poručio je Gašanović.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
Opština Istočni Stari Grad raspisala konkurs za dodjelu studentskih stipendija Opština Istočni Stari Grad raspisala konkurs za dodjelu studentskih stipendija
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    13h 53m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    4h 51m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    13h 17m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    11h 32m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    13h 11m
    0