Počast ubijenim pripadnicima JNA u Velikom parku

22.04.2024. 13:43
1
IZVOR: srna.rs

Na mjestu na kojem su muslimanske snage prije 32 godine ubile osmoricu pripadnika bivše JNA iz grupe "Transporter" u Velikom parku u Sarajevu danas su članovi njihovih porodica i predstavnici Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Istočno Sarajevo odali počast i položili vijence.

 

Trasu kojom se kretala kolona vozila iz Istočnog Sarajeva obezbjeđivala je federalna policija, a pojačano obezbjeđenje bilo je i u Velikom parku u Sarajevu.

Rezervisti JNA koji su tog dana ubijeni su Milivoje Lalović, Đorđe Bjelica, Zoran Marković, Dragomir Đerić, Stevan Đokanović, Vlajko Golubović, Nedeljko Vujičić i Miladin Vukmanović.

Osam pripadnika bivše JNA iz grupe "Transporter" tog kobnog 22. aprila prvo je zarobljeno na Aerodromskom naselju, a potom za samo sat vremena zvjerski likvidirano u Velikom parku u Sarajevu.

Od njih osmorice pronađena su tijela Nedeljka Vujičića i Zorana Markovića, dok se za ostalih šest još traga, zbog čega je datum - 22. april ozvaničen kao Dan nestalih Srba Sarajeva i Sarajevsko-romanijske regije.

Za njihovo ubistvo optuženi su komandant Specijalne jedinice MUP-a takozvane republike BiH Dragan Vikić, te Jusuf Pušina, Nermin Uzunović i Mladen Čovčić, ali ih je Sud BiH oslobodio optužbi.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Skijaš 22.04.2024. 18:43
    Nema hrvatskog cvijeća da nam objašnjava kako se ovo nije dogodilo ili kako su se Srbi sami poubijali.
Povezane vijesti
Partizan mijenja ime! Partizan mijenja ime!
Muslimanske snage masakrirale kolonu JNA u Tuzli Muslimanske snage masakrirale kolonu JNA u Tuzli
Vikić tvrdi da nije vidio zarobljene vojnike u Domu policije Vikić tvrdi da nije vidio zarobljene vojnike u Domu policije
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    20h 6m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    20h 13m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    16h 55m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    11h 33m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    12h 5m
    0