Počela sezona grijanja za gradsko naselje i škole u Sokocu

16.10.2023. 15:42
0
IZVOR: srna.rs

Centralno grijanje za potrošače u užem gradskom naselju na Sokocu počelo je da funkcioniše danas i u narednim danima isporuka toplotne energije će teći postepeno, zbog dotrajalosti mreže, rekao je Srni Davorin Đurović, vršilac dužnosti direktora Javnog komunalnog preduzeća "Sokolac" u čijem sastavu je i toplana.

On je naglasio da su, zbog dotrajalosti toplovodne mreže, u preduzeću odlučili da se toplotna energije pušta postepeno, jer je potrebno odzračivti sistem da ne bi dolazilo do problema kakvi su se dešavali ranije.

- Grijanja će za korisnike naših usluga biti, jer nam sokolačko Šumsko gazdinstvo `Romanija` uredno isporučuje osnovni energent - drvnu sječku i vjerujem da će tako i ostati - poručio je Đurović i zamolio korisnike za razumijevanje.

On je dodao da sokolačka toplana u užem gradskom naselju zagrijava skoro 30.000 metara kvadratnih poslovnih i stambenih prostora.

Đurović je podsjetio da je ove sezone, prema odluci usvojenoj na sjednici Skupštine opštine Sokolac, cijena grijanja za stambene prostore 1,32 KM po metru kvadratnom, za vaspitno-obrazovne i zdravstvene ustanove 1,71 KM po metru kvadratnom i za poslovne prostore 3,21 KM po metru kvadratnom, bez PDV-a.

Od danas su, kako Srna saznaje, počele da se zagrijavaju i prostorije u Osnovnoj školi Sokolac i Srednjoškolskom centru "Vasilije Ostroški", jer ove dvije obrazovne ustanove imaju zajedničku kotlovnicu u kojoj nakon rekonstrukcije dijela mreže grijanje funkcioniše dobro.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra obilježavanje Dana Romanijskih brigada Sutra obilježavanje Dana Romanijskih brigada
Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac
Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“ Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    13h 20m
    7
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    13h 25m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    14h 17m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    14h 31m
    0
  • Nagrađeni pobjednici konkursa povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade
    7h 53m
    0