Počela vakcinacija protiv sezonskog gripa u Han Pijesku, Sokocu i Rogatici

14.11.2023. 20:21
0
IZVOR: srna.rs

U domovima zdravlja na Han Pijesku, Sokocu i u Rogatici počela je vakcinacija protiv sezonskog gripa za kategorije koje imaju pravo na besplatnu vakcinu i građane koji žele da se na ovaj način zaštite od epidemije gripa.

Direktor Doma zdravlja "Dr Milenko Narančić" na Han Pijesku Radica Todorović rekla je Srni da je ova ustanova primarne zdravstvene zaštite od Instituta za javno zdravstvo dobila 90 komada vakcine za kategorije građana koji imaju pravo na besplatne vakcine.

Ona je dodala da u ovom Domu zdravlja odlučili da zainteresovana lica za vakcinu mogu da se jave i prime besplatnu ili vakcinu kupljenu u apoteci svakog radnog dana do 20.00 časova, kako bi izašli u susret građanima.

Direktor sokolačkog Doma zdravlja "Dr Ljubomir Ćeranić" Adrijana Stanar kaže da je u ovu javnu zdravstvenu ustanovu iz Instituta za javno zravstvo, isporučeno je 200 vakcina za kategorije građana koji ovu vakcinu primaju besplatno.

Prema njenim riječima besplatne vakcine su podijeljenje po timovima porodične medicine, u okviru kojih će ih i primiti.

Ona je dodala da ovaj vid zaštite za najugroženije kategorije građana u potpunosti finansira Fond zdravstvstvenog osiguranja Republike Srpske.

Stanareva je podsjetila da pravo na besplatnu vakcinu protiv sezonskog gripa imaju pacijenti na hemodijalizi,oboljeli od dijabetesa - insulin ovisni, osobe sa hirurškim intervencijama na srcu, HIV-pozitivna i lica oboljela od AIDS-a , djeca oboljela od cistične Fibroze pluća i koja se liječe od reumatske griznice sa promjenama na srcu, lica oboljela od mišićne distrofije i multiple skleroze i sa posebnim potrebama u kolektivnom smještaju.

Prema riječima direktora Doma zdravlja "Dr Zoran Mitrović" u Rogatici Siniše Milješića u ovoj ustanovi dobili su 170 komada vakcina za ugrožene kategorije koje imaju pravo na besplatnu zaštitu od sezonskog gripa.

U ovom Domu zdravlja postoji vakcinalni centar za građane koji žele da prime vakcine protiv sezonskog gripa.

Komentari 0
Povezane vijesti
Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija O...
Mitropolit Hrizostom: Priprema za radosni trenutak pobjede Mitropolit Hrizostom: Priprema za radosni trenutak pobjede
Sedmi planinarski slet u Han Pijesku okupio oko 200 planinara (VIDEO) Sedmi planinarski slet u Han Pijesku okupio oko 200 planinara (VIDEO)
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    17h 39m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    16h 35m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    16h 39m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    13h 32m
    1
  • Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
    15h 29m
    0