Почела вакцинација против сезонског грипа у Хан Пијеску, Сокоцу и Рогатици

14.11.2023. 20:21
0
ИЗВОР: srna.rs

У домовима здравља на Хан Пијеску, Сокоцу и у Рогатици почела је вакцинација против сезонског грипа за категорије које имају право на бесплатну вакцину и грађане који желе да се на овај начин заштите од епидемије грипа.

Директор Дома здравља "Др Миленко Наранчић" на Хан Пијеску Радица Тодоровић рекла је Срни да је ова установа примарне здравствене заштите од Института за јавно здравство добила 90 комада вакцине за категорије грађана који имају право на бесплатне вакцине.

Она је додала да у овом Дому здравља одлучили да заинтересована лица за вакцину могу да се јаве и приме бесплатну или вакцину купљену у апотеци сваког радног дана до 20.00 часова, како би изашли у сусрет грађанима.

Директор соколачког Дома здравља "Др Љубомир Ћеранић" Адријана Станар каже да је у ову јавну здравствену установу из Института за јавно зравство, испоручено је 200 вакцина за категорије грађана који ову вакцину примају бесплатно.

Према њеним ријечима бесплатне вакцине су подијељење по тимовима породичне медицине, у оквиру којих ће их и примити.

Она је додала да овај вид заштите за најугроженије категорије грађана у потпуности финансира Фонд здравствственог осигурања Републике Српске.

Станарева је подсјетила да право на бесплатну вакцину против сезонског грипа имају пацијенти на хемодијализи,обољели од дијабетеса - инсулин овисни, особе са хируршким интервенцијама на срцу, ХИВ-позитивна и лица обољела од АИДС-а , дјеца обољела од цистичне Фиброзе плућа и која се лијече од реуматске гризнице са промјенама на срцу, лица обољела од мишићне дистрофије и мултипле склерозе и са посебним потребама у колективном смјештају.

Према ријечима директора Дома здравља "Др Зоран Митровић" у Рогатици Синише Миљешића у овој установи добили су 170 комада вакцина за угрожене категорије које имају право на бесплатну заштиту од сезонског грипа.

У овом Дому здравља постоји вакцинални центар за грађане који желе да приме вакцине против сезонског грипа.

Коментари 0
Повезане вијести
Лани било девет захтјева за усвојење дјеце у Сокоцу Лани било девет захтјева за усвојење дјеце у Сокоцу
Двадесет осам година ,,Новог Зејтинлика” Двадесет осам година ,,Новог Зејтинлика”
Соколачки ветеран Перо Мијатовић на Новској скалинади Соколачки ветеран Перо Мијатовић на Новској скалинади
Најчитаније
 • Егзодус Срба из Сарајева 1996. године (ВИДЕО)
  4h 51m
  9
 • Како су Копривице вратиле мошти Светог Харалампија у манастир Морачу
  5h 46m
  2
 • Велики пожар у Сарајеву, евакуисана школа
  22h 2m
  1
 • Три особе повријеђене у судару четири аутомобила
  20h 51m
  0
 • Како су гранате произведене у Вогошћи завршиле на украјинском ратишту
  17h 21m
  0