Policajac optužen da je pendrekom slomio nogu vozaču

14.02.2023. 20:47
9
IZVOR: nezavisne.com

Policajac S.S. (35) optužen je da je, dok je bio na dužnosti u Han Pijesku, nanio tešku povredu vozaču J.H, kojeg je nakon izlaska iz vozila udario službenom palicom, te mu je usljed udaraca pendrekom slomio nogu.

Protiv njega je Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, nakon sprovedene istrage, podiglo optužnicu zbog krivičnog djela povreda ljudskog dostojanstva zloupotrebom službenog položaja ili ovlašćenja iz člana 329 Krivičnog zakona Republike Srpske.

Optužnicom se S.S. stavlja na teret da je upotrebom sile počinio krivično djelo kao službeno lice u vršenju službe, zloupotrebom svog položaja.

Kako se navodi u optužnici, sve se desilo 15. juna 2021. godine oko 21 čas dok je optuženi policijski službenik bio na dužnosti.

Toga dana S.S. je bio u patroli policijske stanice Han Pijesak, prema rasporedu službe zajedno sa policijskim službenicima PS Han Pijesak V.Nj. i V.M.

Službenim vozilom "ford fokus" pratio je oštećenog J.H. iz mjesta Plane, opština Han Pijesak. Vozač kojeg je pratio upravljao je automobilom "golf 3" plave boje, bez registarskih tablica. Dalje se navodi da je oštećenog zaustavio na putu prema Žepi, a u dijelu Han Pijeska.

Kako je navedeno u optužnici, tom prilikom optuženi policajac je vozača J.H, nakon njegovog izlaska iz vozila, udario službenom palicom u lijevu natkoljenicu. Takođe ga je palicom udario i u desnu potkoljenicu i slomio mu kost.  

- Dakle, optuženi je kao službeno lice u vršenju službe, zloupotrebom svog položaja ili ovlaštenja, drugog tjelesno povrijedio, na način kojim se vrijeđa ljudsko dostojanstvo - navodi se u optužnici Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

Osnovni sud u Vlasenici je u cjelosti potvrdio optužnicu protiv S.S.

Inače, za krivično djelo povrede ljudskog dostojanstva zloupotrebom službenog položaja ili ovlašćenja zakonom je zaprećena novčana ili kazna do tri godine zatvora.

Komentari 9
  • Generic placeholder image
    grkzorba 15.02.2023. 16:10
    da je titina jugo policija dok je bilo neke drzave i reda ja bih im bogu halalio
    a ove sad krkane od krkanovog krkana bih gonio po sudovima do sudnjega dana.
  • Generic placeholder image
    XY odgovor 15.02.2023. 16:07
    Ebo te i tito i njegova policija
  • Generic placeholder image
    Slobodan 15.02.2023. 16:06
    Kod Maršala Broza srećom nije bilo policije -- bila je narodna milicija... sa šinjelima i opasačem na kojem je bio ugraviran identifikacioni broj; bio je uglavnom veliki red & mir...
  • Generic placeholder image
    Zire 15.02.2023. 11:51
    Koliko su samo rebara polomili ljudima liječeći svoje komplekse.Kada sretnu kriminalce visokog ranga sa njima se mirbože ko na Božić ujutru.
  • Generic placeholder image
    Brat 15.02.2023. 08:54
    E *ebo vas Tito.
    Najveca laz i obmana za sve narode, narocito srpski.. a ljudi ga i dalje idealizuju, nevjerovatno stvarno.
  • Generic placeholder image
    Bob 15.02.2023. 07:43
    Treba ta policija da pendreči ovu balavurdiju što dana radnog staža nemaju, a vozaju džipove od 200.000 KM i imaju po pet apartmana na Jahorini. Tu policija treba da reaguje, a ne fukari noge da lomi...
  • Generic placeholder image
    Zavoranj 14.02.2023. 23:26
    Da tako je radila Titova policija, ali ni tada u policiju nisu išli zato što su volili poziv, već neki da bi imali siguran posao a drugi da bi se iživljavali nad narodom. Palica, država iza leđa, štitila ko međeda a oni mislili da im je to od Boga.
    Vjerujem da je bila i treća sorta ljudi, ali ove dvije su dominantne.

  • Generic placeholder image
    Leo 14.02.2023. 22:45
    Polako sa optužnica,sto rece Sojic...ima još do pravosnažnosti...Ni teže prekršaje policije nije sud osudio pa neće ni ovaj...Ovo je tek da se malo talasa..Naravno, bez tablica i slično,a pogotovo "junacine" iz Pijeska,sve govori...Upravo zbog toga će advokat dokazati da policajac nije kriv, što će biti odskocna daska i vjetar u ledja da se ne osude i oni koji poštenog covjeka mimo zakona oštete.. Zato se ne radujte prije vremena
  • Generic placeholder image
    XY 14.02.2023. 22:25
    Policajac je prekoracio sluzbeno ovlastenje ali treba imati u vidu da ga nije bez razloga udario palicom.Tako je nekada radila "Titova policija" I sve je tada funkcionisalo kako treba, niti je bilo nasilja, ni remecenja javnog reda I mira I kako mnogi kazu covjek je mogao zaspati na klupi u parku a da ga niko ne pipne..Danas kako nam je uvedena zapadna demokratija policajac ne smije ni da mrko pogleda huligana a kamo li da ga malo prodrma.Da je kojim slucajem ostavljena mogucnost da danasnji policajac I deset posto primjeni sile nad nekim ko to zasluzuje bilo manje nasilja, kradja na javnim mjestima , manje remecenja Reda I mira I svi bi smo bili srecniji.
Povezane vijesti
Održano književno veče Boška Milosavljevića u Han Pijesku Održano književno veče Boška Milosavljevića u Han Pijesku
“Čučkova knjiga” uručena Nedeljku Simaniću “Čučkova knjiga” uručena Nedeljku Simaniću
Uhapšen policajac iz Bora: Odavao tajne iz istrage o nestaloj Danki (2) Uhapšen policajac iz Bora: Odavao tajne iz istrage o nestaloj Danki (2)
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    2h 33m
    7
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    20h 55m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    22h 10m
    1
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    18h 3m
    0
  • Skupština Džudo saveza Srpske bez kvoruma
    21h 9m
    1