Policijski orkestar MUP-a Srpske održao veličanstven koncert u Istočnom Sarajevu

11.01.2020. 09:38
0
IZVOR: Srna

Policijski orkestar Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske održao je sinoć u Istočnom Sarajevu veličanstven koncert povodom 9. januara – Dana Republike.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva i domaćin koncerta Nenad Vuković izrazio je zadovoljstvo što je prvi put neka manifestacija pod pokroviteljstvom Organizacionog odbora za obilježavanje 9. januara – Dana Republike Srpske, održana u Istočnom Sarajevu.

– Više godina težimo da proslavu Dana Republike sa najvišeg nivoa dovedemo u Istočno Sarajevo zato što ovaj grad smatramo rodnim mjestom Republike Srpske. Smatram da je naša težnja opravdana i cijenimo da je ovo prvo korak razumijevanja da nekad cijela manifestacija bude organizovana na prostoru Istočnog Sarajeva – rekao je Vuković novinarima.

On je naglasio da mu je veoma drago što prisustvuje sabornosti srpskog naroda u Republici Srpskoj i što je pokazana sposobnost da od Nove godine do Dana Republike sve političke strasti budu spuštene na najniži nivo i da se praznici proslave kako dolikuje srpskom narodu.

Rukovodilac Policijskog orkestra MUP-a Srpske Jelena Atlagić istakla je da je publika u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, osim himni, koračnica i marševa, uživala i u zabavnoj, starogradskoj i filmskoj muzici.

Osim Vukovića, koncertu su prisustvovali, načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac, te brojni predstavnici političkog, društvenog i kulturnog života grada.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Osam reprezentativaca iz JJK „Slavije“ učestvuje na Otvorenom prvenstvu Balkana u Rumuniji Osam reprezentativaca iz JJK „Slavije“ učestvuje na Otvorenom prvenstvu Balkana u Rumuniji
„Zlatni septembar“ u Istočnom Sarajevu: Zasijajte zlatno u znak podrške d‌jeci oboljeloj od raka „Zlatni septembar“ u Istočnom Sarajevu: Zasijajte zlatno u znak podrške d‌jeci oboljeloj od...
Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    16h 49m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    20h 28m
    7
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    14h 58m
    0
  • Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
    23h 52m
    2
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    3h 39m
    0