Porodice ogorčene ponašanjem osumnjičenog za ubistvo bračnog para Hršum (FOTO)

04.05.2022. 11:41
7
IZVOR: katera.news

Pred vijećem Okružnog suda u Istočnom Sarajevu izrečene su završne riječi na suđenju Amiru Kujoviću iz Sarajeva koji je optužen za izazivanje saobraćajne nesreće na Palama u kojoj su poginuli Danijela i Dario Hršum.

Na današnjoj završnoj riječi, po prvi put od početka suđenja, pojavili su se sinovi nastradalih Danilo i Ilija, koji su sa najbližim rođacima, izrazili svoje nezadovoljstvo i ogorčenost na ponašanje optuženog Kujovića tokom sudskog procesa.

Neutješna porodica, i ovoga puta doživjela je neprijatnost, jer im na završnoj riječi sudija Zinaida Husić nije dozvolila da se obrate i pročitaju pismo koje je napisao Danilo Hršum.

Svi članovi porodica Hršum i Dragović ogorčeni su ovakvim postupkom suda, ističući da su željeli da izraze svoju bol, tugu i agoniju kroz koju prolaze od kada su tragično nastradali njihovi najmiliji.

Slika

Foto: katera.news

Tužilaštvo Okružnog suda u Istočnom Sarajevu u završnoj riječi navelo je da očekuje da optuženi Kujović bude proglašen krivim, te da mu se izrekne najstrožija kazna, dodajući da je sav dokazni materijal ukazao na to da je počinio krivično djelo.

Odbrana je u završnoj riječi istakla da nije utvrđeno zbog čega je došlo do saobraćajne nesreće, te da ni nakon svih ročista i izjava svjedoka uzrok nesreće nije poznat.

Miloš Dragović, Danijelin otac, istakao je da je njegov unuk Danilo napisao emotivno i potresno pismo u kojem je izrazio svoja osjećanja, pišući o težina odrastanja bez oba roditelja.

- Moji unuci su očekivali da će Amir Kujović izraziti neko kajanje i poštovanje prema porodicama nastradalih, ali on je samo nastavio da se ponaša bahato, izlazi po klubovima, objavljuje slike iz svojih provoda na društvenim mrežama – rekao je Dragović.

Iz ove dvije porodice istakli su da je uz ogroman napor zaustavljena inicijativa velikog broja članova rodbine, prijatelja i komšija koji su izrazili želju da se danas okupe ispred Okružnog suda u Istočnom Sarajevu kako bi pružili podršku porodicama.

Slika

Foto: katera.news

Bojeći se da ne podijele istu sudbinu, porodicama nastradalog bračnog para Hršum, podršku su pružili i roditelji Matije Radovića, tragično nastradalog osamanestogodišnjaka sa Pala.

Radović je nastradao u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila 16. jula 2017. oko 22 časa, na magistralnom putu Sokolac-Sarajevo u mjestu Rogoušići, a osumnjičeni za ovu nesreću osuđen je na šest mjeseci zatvora.

Podsjećamo, Dario i Danijela Hršum poginuli su 11. avgusta 2020. godine na magistralnom putu Pale-Ljubogošta kada je na njih velikom brzinom naletio "mercedes", kojim je upravljao Amir Kujović, za kojeg je utvrđeno da nije imao vozačku dozvolu, te da je bio pod dejstvom alkohola.

Presuda Okružnog suda u Istočnom Sarajevu biće donesena 16. maja 2022. godine.

Komentari 7
  • Generic placeholder image
    Miko 04.05.2022. 22:14
    Nažalost izvuće se, Zenaida je uzela pare da ga osudi na mizernu kaznu
  • Generic placeholder image
    Mile 04.05.2022. 17:07
    Imaju i druge opcije da se presudi ,na nasu zalost , ko mu je dodijelio sudiju muslimanku ili Kujovic bira po vlastitoj zelji .Traziti izuzece sudije .Ne daj Boze svakom se moze desiti nesreca , ali slaviti nakon toga i ne pokazatu trunku empatije to znaci da je nikakav covjek a garant se kune u alaha ( namjerno malim slovima )
  • Generic placeholder image
    Srbin 04.05.2022. 16:34
    Kad se pročita ovo, samo jedno zaključim: nije ni čudo što su nas u dva svjetska rata klali kao stoku.
  • Generic placeholder image
    Nemanja 04.05.2022. 14:50
    Pustice ga, sudija je muslimanka. Oni ne osudjuju svoje, to radimo samo mi. Nemojte da gajite bilo kakve iluzije da ovdje postoji pravde za Srbe. Jedina pravda je sacekati ga i metak u celo.
  • Generic placeholder image
    Logično 04.05.2022. 14:12
    Bože nedaj nikome ali ja ne bih čekao sud i presudu.
  • Generic placeholder image
    Pale 04.05.2022. 13:44
    Sramota je kako se ovaj ``covjek`` ponasa. Nema ni stida ni srama.
    A jos su gori ovi sto su ga doveli na Pale... Plakalovic, Pandurevic i ostali...
  • Generic placeholder image
    Zorka 04.05.2022. 13:22
    Idiot je ubio kao prvo nečiju djecu i roditelje, a zatim to dvoje divnih ljudi, naših sugrađana, je dvoje Srba. Njihovim ubistvom uništio je nekoliko srpskih porodica. Ne bi me čudilo da, takav kakav je, bez trunke savjesti, sam sebi čestita. A kakav on, takav i sudija.
Povezane vijesti
Suđenje Dudakoviću: Povrede na pojedinim stradalim Srbima ukazuju na oštećenja od metaka i eksplozivnih sredstava Suđenje Dudakoviću: Povrede na pojedinim stradalim Srbima ukazuju na oštećenja od metaka i e...
Suđenje za masakr kod Mladenovca počinje 23. maja Suđenje za masakr kod Mladenovca počinje 23. maja
Suđenje Tačiju: OVK zlostavljao Rome pod optužbom da su radili za Srbe Suđenje Tačiju: OVK zlostavljao Rome pod optužbom da su radili za Srbe
Najčitanije
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    22h 55m
    1
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    4h 23m
    6
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    17h 33m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    18h 5m
    0
  • Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
    23h 38m
    0