Породице огорчене понашањем осумњиченог за убиство брачног пара Хршум (ФОТО)

04.05.2022. 11:41
7
ИЗВОР: katera.news

Пред вијећем Окружног суда у Источном Сарајеву изречене су завршне ријечи на суђењу Амиру Кујовићу из Сарајева који је оптужен за изазивање саобраћајне несреће на Палама у којој су погинули Данијела и Дарио Хршум.

На данашњој завршној ријечи, по први пут од почетка суђења, појавили су се синови настрадалих Данило и Илија, који су са најближим рођацима, изразили своје незадовољство и огорченост на понашање оптуженог Кујовића током судског процеса.

Неутјешна породица, и овога пута доживјела је непријатност, јер им на завршној ријечи судија Зинаида Хусић није дозволила да се обрате и прочитају писмо које је написао Данило Хршум.

Сви чланови породица Хршум и Драговић огорчени су оваквим поступком суда, истичући да су жељели да изразе своју бол, тугу и агонију кроз коју пролазе од када су трагично настрадали њихови најмилији.

Слика

Фото: katera.news

Тужилаштво Окружног суда у Источном Сарајеву у завршној ријечи навело је да очекује да оптужени Кујовић буде проглашен кривим, те да му се изрекне најстрожија казна, додајући да је сав доказни материјал указао на то да је починио кривично дјело.

Одбрана је у завршној ријечи истакла да није утврђено због чега је дошло до саобраћајне несреће, те да ни након свих рочиста и изјава свједока узрок несреће није познат.

Милош Драговић, Данијелин отац, истакао је да је његов унук Данило написао емотивно и потресно писмо у којем је изразио своја осјећања, пишући о тежина одрастања без оба родитеља.

- Моји унуци су очекивали да ће Амир Кујовић изразити неко кајање и поштовање према породицама настрадалих, али он је само наставио да се понаша бахато, излази по клубовима, објављује слике из својих провода на друштвеним мрежама – рекао је Драговић.

Из ове двије породице истакли су да је уз огроман напор заустављена иницијатива великог броја чланова родбине, пријатеља и комшија који су изразили жељу да се данас окупе испред Окружног суда у Источном Сарајеву како би пружили подршку породицама.

Слика

Фото: katera.news

Бојећи се да не подијеле исту судбину, породицама настрадалог брачног пара Хршум, подршку су пружили и родитељи Матије Радовића, трагично настрадалог осаманестогодишњака са Пала.

Радовић је настрадао у саобраћајној несрећи, која се догодила 16. јула 2017. око 22 часа, на магистралном путу Соколац-Сарајево у мјесту Рогоушићи, а осумњичени за ову несрећу осуђен је на шест мјесеци затвора.

Подсјећамо, Дарио и Данијела Хршум погинули су 11. августа 2020. године на магистралном путу Пале-Љубогошта када је на њих великом брзином налетио "мерцедес", којим је управљао Амир Кујовић, за којег је утврђено да није имао возачку дозволу, те да је био под дејством алкохола.

Пресуда Окружног суда у Источном Сарајеву биће донесена 16. маја 2022. године.

Коментари 7
  • Generic placeholder image
    Miko 04.05.2022. 22:14
    Nažalost izvuće se, Zenaida je uzela pare da ga osudi na mizernu kaznu
  • Generic placeholder image
    Mile 04.05.2022. 17:07
    Imaju i druge opcije da se presudi ,na nasu zalost , ko mu je dodijelio sudiju muslimanku ili Kujovic bira po vlastitoj zelji .Traziti izuzece sudije .Ne daj Boze svakom se moze desiti nesreca , ali slaviti nakon toga i ne pokazatu trunku empatije to znaci da je nikakav covjek a garant se kune u alaha ( namjerno malim slovima )
  • Generic placeholder image
    Srbin 04.05.2022. 16:34
    Kad se pročita ovo, samo jedno zaključim: nije ni čudo što su nas u dva svjetska rata klali kao stoku.
  • Generic placeholder image
    Nemanja 04.05.2022. 14:50
    Pustice ga, sudija je muslimanka. Oni ne osudjuju svoje, to radimo samo mi. Nemojte da gajite bilo kakve iluzije da ovdje postoji pravde za Srbe. Jedina pravda je sacekati ga i metak u celo.
  • Generic placeholder image
    Logično 04.05.2022. 14:12
    Bože nedaj nikome ali ja ne bih čekao sud i presudu.
  • Generic placeholder image
    Pale 04.05.2022. 13:44
    Sramota je kako se ovaj ``covjek`` ponasa. Nema ni stida ni srama.
    A jos su gori ovi sto su ga doveli na Pale... Plakalovic, Pandurevic i ostali...
  • Generic placeholder image
    Зорка 04.05.2022. 13:22
    Идиот је убио као прво нечију дјецу и родитеље, а затим то двоје дивних људи, наших суграђана, је двоје Срба. Њиховим убиством уништио је неколико српских породица. Не би ме чудило да, такав какав је, без трунке савјести, сам себи честита. А какав он, такав и судија.
Повезане вијести
Суђење Дудаковићу: Повреде на појединим страдалим Србима указују на оштећења од метака и експлозивних средстава Суђење Дудаковићу: Повреде на појединим страдалим Србима указују на оштећења од метака и е...
Суђење за масакр код Младеновца почиње 23. маја Суђење за масакр код Младеновца почиње 23. маја
Суђење Тачију: ОВК злостављао Роме под оптужбом да су радили за Србе Суђење Тачију: ОВК злостављао Роме под оптужбом да су радили за Србе
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 46m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    5h 10m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    3h 25m
    10
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    19h 54m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    5h 4m
    0