Požari na području Hercegovine i dalje aktivni

24.03.2022. 20:49
0
IZVOR: srna.rs

Požar niskog rastinja i cerove šume kod mjesta Zovi Do u Nevesinju i dalje je aktivan, ali ne ugrožava objekte, saopšteno je iz Uprave civilne zaštite Republike Srpske.

Aktivni su i požari trave i niskog rastinja od sela Sniježnica prema selu Udrežnje i kod sela Dolovina na nepristupačnom terenu, ali ne ugrožavaju objekte.

U saopštenju se navodi da je ugašen manji požar trave i niskog rastinja koji se jutros aktivirao kod sela Šehovina, kao i požar otpada u pilani, bez materijalne štete.

Požar trave i niskog rastinja koji se proširio i u šumu blizu poljoprivrednog dobra Zlatac uspješno je ugašen bez materijalne štete. Na intervenciju su izašli vatrogasci i radnici.

Ugašeni su i požari trave i niskog rastinja kod sela Postoljani i Zalužje.

Na području Trebinja aktivan je požar na Zubačkom platou, kod mjesta Rupe na granici sa Crnom Gorom, ali ne ugrožava objekte. Požar je odbijen od graničnog prelaza, ali je aktivan i dalje na nepristupačnom terenu.

Na Zubačkom platou jutros je u gašenju učestvovao i helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske koji je izvršio je 32 naleta i izbacio 32 tone vode za oko tri časa letenja.

U popodnevnim časovima je helikopter izvršio 24 naleta i izbacio 24 tone vode. Helikopter će, najvjerovatnije, sutra gasiti požar kod Branog Dola, koji je aktivan i danas.

Požar u selu Brani Do je izbio danas u 11.45 časova ljudskom nepažnjom, a vatrogasci zbog guste šikare i tanke, ali guste šume ne mogu da priđu i gase.

Aktivan je požar trave i niskog rastinja kod mjesta Vlasače na Zagori, teren je nepristupačan i trenutno ne ugrožava objekte od kojih je daleko.

Na području Ljubina požar niskog rastinja i šume na liniji Kapavica-Radimlja koji se sastavio sa požarom na području Žrvanj-Bukovi Potok u dobroj mjeri je ugašen, ostala je samo aktivna mala požarna linija Radimlja-Bukov Potok.

Na terenu su vatrogasci i požar trenutno ne prijeti objektima. Na području Gacka požar trave i niskog rastinja kod sela Danići je i dalje aktivan i trenutno ne ugrožava objekte.

Požar trave i niskog rastinja od sela Stepen prema selu Korita je i dalje aktivan, ali ne ugrožava objekte i pod kontrolom je, dok se požar kod sela Cernica na teško pristupačnom terenu i ne gasi jer ne ugrožava objekte.

Nepažnjom je izazvan požar na staroj kolibi u selu Stepen i ona je potpuno izgorjela, ali je materijalna šteta mala s obzirom na to da je riječ o starom trošnom objektu.

Požar kod mjesta Doluše, u opštini Bileća je i dalje aktivan, trenutno ne ugrožava objekte i situacija se prati, dok je kod mjesta Meka Gruda požar i dalje aktivan u nepristupačnom terenu i trenutno ne ugrožava objekte.

Požar trave i niskog rastinja na liniji Ljubušići - Mirilovići za sada ne ugrožava objekte.

Višekilometarski požar na liniji Zaušlje-Bijela Rudina-Podgorje-Kokun Brda je i dalje aktivan. Gori trava, nisko rastinje i šuma. Na terenu su vatrogasci.

Veliki požar je i na liniji Bukov Do-Krstače u nepristupačnom terenu i trenutno ne prijeti objektima.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mlada Trebinjka jedva čeka da se šleperom zaputi na otvoreni put Mlada Trebinjka jedva čeka da se šleperom zaputi na otvoreni put
Varali preko "Instagrama" o rezultatima utakmica, pribavili više od 166.000 KM Varali preko "Instagrama" o rezultatima utakmica, pribavili više od 166.000 KM
Kamenovao sugrađanina pa ugrizao policajca Kamenovao sugrađanina pa ugrizao policajca
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    1h 52m
    0
  • Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
    14h 29m
    2
  • Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
    18h 17m
    0
  • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
    23h 21m
    1
  • Mlada Trebinjka jedva čeka da se šleperom zaputi na otvoreni put
    18h 1m
    0