Пожари на подручју Херцеговине и даље активни

24.03.2022. 20:49
0
ИЗВОР: srna.rs

Пожар ниског растиња и церове шуме код мјеста Зови До у Невесињу и даље је активан, али не угрожава објекте, саопштено је из Управе цивилне заштите Републике Српске.

Активни су и пожари траве и ниског растиња од села Снијежница према селу Удрежње и код села Доловина на неприступачном терену, али не угрожавају објекте.

У саопштењу се наводи да је угашен мањи пожар траве и ниског растиња који се јутрос активирао код села Шеховина, као и пожар отпада у пилани, без материјалне штете.

Пожар траве и ниског растиња који се проширио и у шуму близу пољопривредног добра Златац успјешно је угашен без материјалне штете. На интервенцију су изашли ватрогасци и радници.

Угашени су и пожари траве и ниског растиња код села Постољани и Залужје.

На подручју Требиња активан је пожар на Зубачком платоу, код мјеста Рупе на граници са Црном Гором, али не угрожава објекте. Пожар је одбијен од граничног прелаза, али је активан и даље на неприступачном терену.

На Зубачком платоу јутрос је у гашењу учествовао и хеликоптер Хеликоптерског сервиса Републике Српске који је извршио је 32 налета и избацио 32 тоне воде за око три часа летења.

У поподневним часовима је хеликоптер извршио 24 налета и избацио 24 тоне воде. Хеликоптер ће, највјероватније, сутра гасити пожар код Браног Дола, који је активан и данас.

Пожар у селу Брани До је избио данас у 11.45 часова људском непажњом, а ватрогасци због густе шикаре и танке, али густе шуме не могу да приђу и гасе.

Активан је пожар траве и ниског растиња код мјеста Власаче на Загори, терен је неприступачан и тренутно не угрожава објекте од којих је далеко.

На подручју Љубина пожар ниског растиња и шуме на линији Капавица-Радимља који се саставио са пожаром на подручју Жрвањ-Букови Поток у доброј мјери је угашен, остала је само активна мала пожарна линија Радимља-Буков Поток.

На терену су ватрогасци и пожар тренутно не пријети објектима. На подручју Гацка пожар траве и ниског растиња код села Данићи је и даље активан и тренутно не угрожава објекте.

Пожар траве и ниског растиња од села Степен према селу Корита је и даље активан, али не угрожава објекте и под контролом је, док се пожар код села Церница на тешко приступачном терену и не гаси јер не угрожава објекте.

Непажњом је изазван пожар на старој колиби у селу Степен и она је потпуно изгорјела, али је материјална штета мала с обзиром на то да је ријеч о старом трошном објекту.

Пожар код мјеста Долуше, у општини Билећа је и даље активан, тренутно не угрожава објекте и ситуација се прати, док је код мјеста Мека Груда пожар и даље активан у неприступачном терену и тренутно не угрожава објекте.

Пожар траве и ниског растиња на линији Љубушићи - Мириловићи за сада не угрожава објекте.

Вишекилометарски пожар на линији Заушље-Бијела Рудина-Подгорје-Кокун Брда је и даље активан. Гори трава, ниско растиње и шума. На терену су ватрогасци.

Велики пожар је и на линији Буков До-Крстаче у неприступачном терену и тренутно не пријети објектима.

Коментари 0
Повезане вијести
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
Варали преко "Инстаграма" о резултатима утакмица, прибавили више од 166.000 КМ Варали преко "Инстаграма" о резултатима утакмица, прибавили више од 166.000 КМ
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    9h 37m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    10h 52m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    16h 43m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    15h 10m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    17h 2m
    0