Пожари на подручју Херцеговине и даље активни

24.03.2022. 20:49
0
ИЗВОР: srna.rs

Пожар ниског растиња и церове шуме код мјеста Зови До у Невесињу и даље је активан, али не угрожава објекте, саопштено је из Управе цивилне заштите Републике Српске.

Активни су и пожари траве и ниског растиња од села Снијежница према селу Удрежње и код села Доловина на неприступачном терену, али не угрожавају објекте.

У саопштењу се наводи да је угашен мањи пожар траве и ниског растиња који се јутрос активирао код села Шеховина, као и пожар отпада у пилани, без материјалне штете.

Пожар траве и ниског растиња који се проширио и у шуму близу пољопривредног добра Златац успјешно је угашен без материјалне штете. На интервенцију су изашли ватрогасци и радници.

Угашени су и пожари траве и ниског растиња код села Постољани и Залужје.

На подручју Требиња активан је пожар на Зубачком платоу, код мјеста Рупе на граници са Црном Гором, али не угрожава објекте. Пожар је одбијен од граничног прелаза, али је активан и даље на неприступачном терену.

На Зубачком платоу јутрос је у гашењу учествовао и хеликоптер Хеликоптерског сервиса Републике Српске који је извршио је 32 налета и избацио 32 тоне воде за око три часа летења.

У поподневним часовима је хеликоптер извршио 24 налета и избацио 24 тоне воде. Хеликоптер ће, највјероватније, сутра гасити пожар код Браног Дола, који је активан и данас.

Пожар у селу Брани До је избио данас у 11.45 часова људском непажњом, а ватрогасци због густе шикаре и танке, али густе шуме не могу да приђу и гасе.

Активан је пожар траве и ниског растиња код мјеста Власаче на Загори, терен је неприступачан и тренутно не угрожава објекте од којих је далеко.

На подручју Љубина пожар ниског растиња и шуме на линији Капавица-Радимља који се саставио са пожаром на подручју Жрвањ-Букови Поток у доброј мјери је угашен, остала је само активна мала пожарна линија Радимља-Буков Поток.

На терену су ватрогасци и пожар тренутно не пријети објектима. На подручју Гацка пожар траве и ниског растиња код села Данићи је и даље активан и тренутно не угрожава објекте.

Пожар траве и ниског растиња од села Степен према селу Корита је и даље активан, али не угрожава објекте и под контролом је, док се пожар код села Церница на тешко приступачном терену и не гаси јер не угрожава објекте.

Непажњом је изазван пожар на старој колиби у селу Степен и она је потпуно изгорјела, али је материјална штета мала с обзиром на то да је ријеч о старом трошном објекту.

Пожар код мјеста Долуше, у општини Билећа је и даље активан, тренутно не угрожава објекте и ситуација се прати, док је код мјеста Мека Груда пожар и даље активан у неприступачном терену и тренутно не угрожава објекте.

Пожар траве и ниског растиња на линији Љубушићи - Мириловићи за сада не угрожава објекте.

Вишекилометарски пожар на линији Заушље-Бијела Рудина-Подгорје-Кокун Брда је и даље активан. Гори трава, ниско растиње и шума. На терену су ватрогасци.

Велики пожар је и на линији Буков До-Крстаче у неприступачном терену и тренутно не пријети објектима.

Коментари 0
Повезане вијести
Настрадали радник извучен из тунела у Невесињу Настрадали радник извучен из тунела у Невесињу
Невесињац Миљан Бакоч најбољи студент на Војној академији у Београду Невесињац Миљан Бакоч најбољи студент на Војној академији у Београду
Мјештани за пола године саградили нови храм Мјештани за пола године саградили нови храм
Најчитаније
 • Прије 30 година формирана легендарна Српска гарда Илиџа (ФОТО)
  16h 51m
  0
 • У Сарајеву син запалио оца и побјегао
  8h 5m
  0
 • Служен парастос за погинуле борце Српске гарде Илиџа (ФОТО)
  13h 49m
  0
 • Више од 200 учесника на планинарском слету на Требевићу
  10h 12m
  0
 • Заслужено славље "Соколова" у дербију
  8h 19m
  0