Predstavljena analiza energetske efikasnosti u osnovnim i srednjim školama Istočnog Sarajeva

06.10.2021. 11:11
0
IZVOR: Katera

Prezentacija Analize energetske efikasnosti realizovana je u prostorijama Gradske uprave Istočno Sarajevo u okviru projekta “Sačuvajmo energiju ZAJEDNO”, koji je podržan kroz Program Razvojne Saradnje Republike Češke.

Prezentaciji je prisustvovalo 20 učesnika koje su činili direktori osnovnih, srednjih škola i predstavnici lokalnih zajednica sa teritorije grada Istočno Sarajevo.

Cilj prezentacije Analize je predstavljanje rezultata sprovedenog anketiranja o stanju energetske efikasnosti u osnovnim i srednjim školama sa područja grada Istočno Sarajevo. 

Tokom prezentacije učesnicima su predstavljeni analizirani podaci dostavljeni od strane devet osnovnih i četiri srednje škole, a koji se odnose na stanje građevinskih objekata, te potrošnju električne i toplotne energije.

Na kraju događaja predstavljene su preporuke i naredni koraci za poboljšanje energetske efikasnosti za svaku pojedinačnu školu.

Svrha projekta je uvođenje održivog sistema upotrebe obnovljivih izvora energije kroz uspostavljanje solarnih sistema/elektrana i realizaciju kampanje podizanja svijesti u četiri srednjoškolska centra sa područja grada Istočno Sarajevo, odnosno SŠC "Istočna Ilidža", SŠ "28. juni" Istočno Novo Sarajevo, SŠC "Sveti Vasilije Ostroški" Sokolac i SŠC "Pale" Pale.

Projekat implementira Gradska razvojna agencija Istočno Sarajevo.

Komentari 0
Povezane vijesti
Osnovna škola "Sveti Sava" pobjednik MOI Sarajevsko-romanijske regije (FOTO) Osnovna škola "Sveti Sava" pobjednik MOI Sarajevsko-romanijske regije (FOTO)
Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa intervenisale više od deset puta Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa intervenisale više od deset puta
Podržana inicijativa o formiranju direkcije za planiranje izgradnje Istočnog Sarajeva Podržana inicijativa o formiranju direkcije za planiranje izgradnje Istočnog Sarajeva
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    24m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    23h 48m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    20h 41m
    1
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    14h 32m
    1
  • Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
    22h 38m
    0