Представљена анализа енергетске ефикасности у основним и средњим школама Источног Сарајева

06.10.2021. 11:11
0
ИЗВОР: Катера

Презентација Анализе енергетске ефикасности реализована је у просторијама Градске управе Источно Сарајево у оквиру пројекта “Сачувајмо енергију ЗАЈЕДНО”, који је подржан кроз Програм Развојне Сарадње Републике Чешке.

Презентацији је присуствовало 20 учесника које су чинили директори основних, средњих школа и представници локалних заједница са територије града Источно Сарајево.

Циљ презентације Анализе је представљање резултата спроведеног анкетирања о стању енергетске ефикасности у основним и средњим школама са подручја града Источно Сарајево. 

Током презентације учесницима су представљени анализирани подаци достављени од стране девет основних и четири средње школе, а који се односе на стање грађевинских објеката, те потрошњу електричне и топлотне енергије.

На крају догађаја представљене су препоруке и наредни кораци за побољшање енергетске ефикасности за сваку појединачну школу.

Сврха пројекта је увођење одрживог система употребе обновљивих извора енергије кроз успостављање соларних система/електрана и реализацију кампање подизања свијести у четири средњошколска центра са подручја града Источно Сарајево, односно СШЦ "Источна Илиџа", СШ "28. јуни" Источно Ново Сарајево, СШЦ "Свети Василије Острошки" Соколац и СШЦ "Пале" Пале.

Пројекат имплементира Градска развојна агенција Источно Сарајево.

Коментари 0
Повезане вијести
Основна школа "Свети Сава" побједник МОИ Сарајевско-романијске регије (ФОТО) Основна школа "Свети Сава" побједник МОИ Сарајевско-романијске регије (ФОТО)
Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа интервенисале више од десет пута Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа интервенисале више од десет пута
Подржана иницијатива о формирању дирекције за планирање изградње Источног Сарајева Подржана иницијатива о формирању дирекције за планирање изградње Источног Сарајева
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    23h 1m
    0
  • Крађа у Палама
    21h 19m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    17h 46m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    20h 34m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    13h 55m
    0