Preduzeće "TGT Tehnogas" isporučuje kiseonik i Bolnici "Srbija"

27.09.2021. 19:36
7
IZVOR: Katera

Bolnica "Srbija" iz Istočnog Sarajeva je tokom tekuće godine nabavljala kiseonik od firme "TGT Tehnogas" Laktaši, za koju je Agencija za lijekove BiH potvrdila da nije registrovana ni ovlaštena za uvoz medicinskog kiseonika, piše portal "Spin info".

Prema pisanju ovog portala, a prema podacima sa portala javnih nabavki, Bolnica "Srbija" je posljednji put kiseonik po cijeni od 335.200 KM nabavila u maju 2021. godine.

Jedini ponuđač je bila upravo sporna "TGT Tehnogas" firma iz Laktaša, čiji direktor je bivši ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo.

Slika

Foto: Spin info

Međutim, prema pisanju portala Alternativne televizije (ATV), firma "TGT Tehnogas" posjeduje rješenje Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, koji je potpisao direktor Aleksandar Zolak, a kojim se dozvoljava stavljanje u promet lijeka "Medicinski kiseonik UTP".

Prema fotografiji dokumenta, koji je objavio portal ove televizije, jasno se vidi potpis Aleksandra Zolaka 14. februara 2017. godine, a to rješenje važi do 13. februara 2022. godine.

Međutim, direktor Agencije za lijekove BiH Aleksandar Zolak u razgovoru za portal "Insajder in" kaže da firma "TGT Tehnogas" nije registrovana za promet medicinskog kiseonika.

- Oni jesu registrovani za promet medicinskih sredstava, ali za promet lijekova nisu. A medicinski kiseonik je lijek - kaže Zolak.

Zolak kaže da je "TGT Tehnogas" nosilac dozvole za medicinski kiseonik, ali ta firma nije registrovana za promet lijekova i samim tim medicinskog kiseonika.

Zolak je pozvao Tužilaštvo Republike Srpsek da dođe u Agenciju za lijekove BiH.

Podsjećamo, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković podnio je danas krivičnu prijavu protiv premijera Republike Srpske Radovana Viškovića i ministra zdravlja u Vladi Republike Srpske Alena Šeranića Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Tužilaštva Republike Srpske.

Radi se o dopuni krivične prijave koju je Stanivuković podnio Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci 24. septembra protiv direktora UKC Republike Srpske Vlade Đajića i direktora firme "TGT Tehnogas" iz Laktaša Stanislava Čađe.

  • Slika
  • Slika

Foto: ATV

Stanivuković optužuje vlast u Republici Srpskoj i rukovodstvo Univerzitetsko-kliničkog centra (UKC) Republike Srpske da već godinama kupuju kiseonik od firme "TGT Tehnogas", za koju tvrdi da nema dozvolu za isporučivanje medicinskog kiseonika.

Kako je Stanivuković naveo u prijavi, UKC Republike Srpske za liječenje pacijenata koristi kiseonik koji je registrovan kao tehnički, a ne medicinski, jer "TGT Tehnogas" nema dozvolu za uvoz i distribuciju medicinskog kiseonika.

Komentari 7
  • Generic placeholder image
    Ma 30.09.2021. 09:26
    Ovakvi ne smiju ostati na vlasti, pobise ovaj narod ionako napaćeni, sram vas bilo, docice izbori samo polako.
  • Generic placeholder image
    Pa 30.09.2021. 09:24
    Eto zasto naeod umire kad ode dole, sve jasno kao dan.
  • Generic placeholder image
    Pale 29.09.2021. 18:31
    Poslali su ga da pobije sto vise ljudi u bolnici Srbija, dole ko ode nek mu dragi bog pomogne, sve treba pohapsiti SIPA.
  • Generic placeholder image
    Mile 28.09.2021. 21:42
    A sta drugo ocekivati direktor bolnice snsd- eovac Dodikovi puleni sve ,oni vedre i oblace ,u ovoj republici nema nista a da nije njihovo, oni primaju samo svoj kadar u Bol Srbija a ko nije njihov noga , ucjenjuju , i progone kako oni hoce .Ako je tako sa kiseonikom onda kuku onom ko im dođe ,preživis na srecu
  • Generic placeholder image
    Ke pasa 28.09.2021. 15:28
    Juce se razletili kamioni sa kisikom kompanije tgt da bi danas bilo zabranjeno da proizvode i distribuisu kisik( ha jal medicinski jal tehnicki) .
    Sta ce biti sa jucerasnjom dostavom? Valjal ili ne?
  • Generic placeholder image
    Pipi 27.09.2021. 23:07
    E tak vam narode i treba kad vam nepodobni likovi vrse odgovorne funkcije....sta ce kn znat sta kupje, kiseonik kiseonih, cudi ma da nisu gdje kompresor natakarili pa upumpavali u boce samostalno....
    Al zato za zaposliti familiju neregularno znaju, to bez daljnjeg..
    .. recimo, supruga dirrktora bolnice je primljena na neodredjeno dok je bila na porodiljskom, naravno zauzela busiju sa drzavnih kasli i opet na trudnicko.....
    A ti narode stoko rintaj za takve i pljesci pljesci, prodaj glas za petobu i cekaj da se nesto desi....

    Da imalo obraza imaju sami bi otkaz dali, zatvora dugogodisnjeg zaglavili, pobjegli u misiju rupu, al jok, puni ponosa se slobodno setaju......
  • Generic placeholder image
    Ombre 27.09.2021. 20:45
    Jutros u 8i45 kod b.p.Brcko gas primjecen kamion firme tgt sa bocama kiseonika, kretao se u pravcu bolnice Srbija.
Povezane vijesti
Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
U aprilu rođene 32 bebe U aprilu rođene 32 bebe
Naš grad u martu postao bogatiji za 33 bebe Naš grad u martu postao bogatiji za 33 bebe
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    11h 42m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    22h 0m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    22h 6m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    22h 4m
    0
  • Paljanin Goran Krulj osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova
    10h 15m
    0