Prekid električne energije u Palama

14.03.2024. 08:50
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 27 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija:

Pale,

Zbog radova u trafostanici 10/0,4 kV ”Tron”, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 13:15 do 14:30 časova  potrošačima u ulicama: Ive Andrića, Njegoševa i Zmaj Jovina.

Zbog radova u trafostanici 10/0,4 kV ”Podkoran 1”, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 11:30 do 12:45 časova potrošačima u ulicama: Lava Tolstoja, Viktora Igoa, Isidore Sekulić, Trećeg aprila i Karađorđeva.

Zbog radova u trafostanici 10/0,4 kV ”Centar Škobalj”, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 9:45 do 11:00 časova  potrošačima u ulicama: Gavrila Principa, Srpskih ratnika i objekat ”Pijaca Pale”.

Zbog radova u trafostanici 10/0,4 kV  ”Stanišić 1”, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8:00 do 9:15 časova  potrošačima u ulicama: Nikole Tesle i Boška Jugovića.

U porodilištu bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođena nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 15 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 12 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa nisu imale intervencija.

Na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH vozi se po pretežno suvim kolovozima, magle ima u kotlinama i preko prevoja.

Vozačima se savjetuje da izbjegavaju rizična preticanja, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Dodatni oprez je potreban i zbog učestalih odrona.

Izmjene u odvijanju saobraćaja su na dionicama na kojima se izvode radovi, zbog čega je, kako navode iz AMS, potrebno strpljenje.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina saobraćaj je obustavljen zbog radova u tunelu. Predviđeno je da radovi traju do kraja mjeseca, a za to vrijeme putnička i teretna vozila do 20 tona koriste alternativni pravac Trnovo-Grebak-Ustikolina-Foča. Putnička vozila, kao i teretna vozila do 12 tona, mogu koristiti i pravac Sarajevo-Rogatica-Ustiprača-Goražde-Foča.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja sve do kraja godine.

Do povremene obustave saobraćaja, zbog izvođenja bušačko-minerskih radova, dolaziće na dionici magistralnog puta Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice u vremenu između 7.00 i 16.00 časova.

Na graničnim prelazima jutros nema zadržavanja.

U Republici Srpskoj i FBiH danas se očekuje sunčanije vrijeme u većini krajeva, dok će na istoku biti oblačnije.

Na krajnjem jugu tokom prvog dijela dana biće sunčano uz malu oblačnost. U podnevnim časovima doći će do postepenog raslojavanja oblačnosti, pa će u većini krajeva biti sunčanije, dok će na istoku ostati oblačnije, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će biti slab, sjevernih smjerova, na jugu slaba do umjerena bura.

Najviša temperatura vazduha od 10 na istoku i jugoistoku do 17 u Hercegovini i na zapadu, u višim predjelima od šest stepeni Celzijusovih.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme, po kotlinama i uz riječne tokove ima magle, dok je na jugu sunačnije.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Han Pijesak, Drinić jedan, Čemerno, Bjelašnica, Jajce dva, Ribnik, Bihać, Goražde, Sanski Most, Sarajevo, Zenica tri, Sokolac, Rudo, Mrkonjić Grad, Kalinovik, Prijedor četiri, Višegrad, Gacko, Novi Grad, Srebrenica pet, Trebinje, Foča, Mostar, Tuzla šest, Banjaluka, Doboj, Zvornik, Srbac, Neum sedam, Bijeljina osam stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra umjereno oblačno uz kratkotrajne lokalne pljuskove Sutra umjereno oblačno uz kratkotrajne lokalne pljuskove
Naš grad bogatiji za djevojčicu i dječaka Naš grad bogatiji za djevojčicu i dječaka
Kakvo nas vrijeme sutra očekuje? Kakvo nas vrijeme sutra očekuje?
Najčitanije
  • PU Istočno Sarajevo: Uhapšen muškarac zbog osnova sumnje da je mučio i ubio psa
    14h 58m
    6
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    16h 47m
    0
  • Pogledajte kako danas izgleda Crkva Hrista Spasitelja u Istanbulu koja je pretvorena u džamiju (FOTO/VIDEO)
    11h 16m
    16
  • Foča: Vozilo sletjelo u korito Drine, vozač teško povrijeđen
    11h 3m
    0
  • Sokočanin vrijeđao i prijetio maloljetniku, drugo lice ga pokušalo fizički napasti
    14h 25m
    2