Preminula Radojka Učur, majka ubijene djevojčice Nataše Učur

24.03.2021. 09:32
2
IZVOR: SRNA

Od posljedica zaraze virusom korona preminula je Radojka Učur, majka djevojčice Nataše Učur, koja je zajedno sa drugaricom Milicom Lalović ubijena 11. marta 1995. godine snajperskim hicima ispaljenim iz dijela Sarajeva pod muslimanskom kontrolom.

Ovu tužnu vijest Srni je potvrdio Radojkin djeverić Dragan Učur.

- Sve je nekako bilo brzo, trajalo je četiri, pet dana. Strina je prije, čini mi se, tri dana primljena u Bolnicu `Srbija` da bi nam juče javili da je preminula - ispričao je Dragan Učur.

Radojka će biti sahranjena sutra na groblju u Miljevićima, ali tačan termin još uvijek nije određen.

Djevojčice Milica Lalović i Nataša Učur, simboli stradanja srpske djece na području Srpskog Sarajeva, ubijene su 11. marta prije 24 godine u sarajevskom naselju Grbavica, koje je tada bilo pod srpskom kontrolom.

Bezdušne ubice su 11. marta 1995. godine iz dijela Sarajeva pod muslimanskom kontrolom pucale sa zgrade "Lorisa" na tadašnjem Trgu Pere Kosorića, a sada Trgu heroja, na desetogodišnju Milicu i devetogodišnju Natašu koje su se igrale lastiša u Ulici Rave Janković, ispred zgrade na broju 59.

Za taj zločin, kao i u mnogim drugim slučajevima ubistava srpske djece na području Srpskog Sarajeva i Sarajeva, niko nikada nije odgovarao.

U znak sjećanja na Milicu i Natašu i 120 ubijene djece na području Srpskog Sarajeva u dvorištu Osnovne škole "Sveti Sava" u Istočnom Novom Sarajevu otkriven je spomenik, a 11. mart se obilježava kao Dan sjećanja na stradalu djecu Srpskog Sarajeva.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    gago 25.03.2021. 10:30
    Iseljeni ... - U pravu si;još se čudimo kako nas drugi ne razumiju!!!
  • Generic placeholder image
    Iseljeni sarajlija 24.03.2021. 22:03
    Nema ovdje komentara. Nikoga nije briga za tragičnu sudbinu djevojčica i njihovih roditelja... Preče je politizovati pošast koja opet prijeti svima nama, kao što je nekad prijetio taj nesrećni rat,ali smo mi,isto tako nesrećni,brzo zaboravili sve...
Povezane vijesti
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu
Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    18h 31m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    4h 4m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    18h 41m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    4h 10m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    4h 8m
    0