Преминула Радојка Учур, мајка убијене дјевојчице Наташе Учур

24.03.2021. 09:32
2
ИЗВОР: СРНА

Од посљедица заразе вирусом корона преминула је Радојка Учур, мајка дјевојчице Наташе Учур, која је заједно са другарицом Милицом Лаловић убијена 11. марта 1995. године снајперским хицима испаљеним из дијела Сарајева под муслиманском контролом.

Ову тужну вијест Срни је потврдио Радојкин дјеверић Драган Учур.

- Све је некако било брзо, трајало је четири, пет дана. Стрина је прије, чини ми се, три дана примљена у Болницу `Србија` да би нам јуче јавили да је преминула - испричао је Драган Учур.

Радојка ће бити сахрањена сутра на гробљу у Миљевићима, али тачан термин још увијек није одређен.

Дјевојчице Милица Лаловић и Наташа Учур, симболи страдања српске дјеце на подручју Српског Сарајева, убијене су 11. марта прије 24 године у сарајевском насељу Грбавица, које је тада било под српском контролом.

Бездушне убице су 11. марта 1995. године из дијела Сарајева под муслиманском контролом пуцале са зграде "Лориса" на тадашњем Тргу Пере Косорића, а сада Тргу хероја, на десетогодишњу Милицу и деветогодишњу Наташу које су се играле ластиша у Улици Раве Јанковић, испред зграде на броју 59.

За тај злочин, као и у многим другим случајевима убистава српске дјеце на подручју Српског Сарајева и Сарајева, нико никада није одговарао.

У знак сјећања на Милицу и Наташу и 120 убијене дјеце на подручју Српског Сарајева у дворишту Основне школе "Свети Сава" у Источном Новом Сарајеву откривен је споменик, а 11. март се обиљежава као Дан сјећања на страдалу дјецу Српског Сарајева.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    gago 25.03.2021. 10:30
    Исељени ... - У праву си;још се чудимо како нас други не разумију!!!
  • Generic placeholder image
    Iseljeni sarajlija 24.03.2021. 22:03
    Nema ovdje komentara. Nikoga nije briga za tragičnu sudbinu djevojčica i njihovih roditelja... Preče je politizovati pošast koja opet prijeti svima nama, kao što je nekad prijetio taj nesrećni rat,ali smo mi,isto tako nesrećni,brzo zaboravili sve...
Повезане вијести
У сриједу промоција романа „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву У сриједу промоција романа „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву
Милан треба нашу помоћ – позови 17047 Милан треба нашу помоћ – позови 17047
Преминула Вера Гргић Преминула Вера Гргић
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    15h 33m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    15h 4m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    11h 20m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    15h 27m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    7h 15m
    2