Pretučen jedini srpski domaćin u kosovskom selu Opraške

12.06.2020. 13:45
0
IZVOR: SRNA

Nepoznata lica romske nacionalnosti pretukla su jutros i nanijela teže povrede Petku Miletiću iz jedine srpske porodice u selu Opraške, kod Istoka.

Miletićeva supruga Snežana rekla je da je njen muž pretučen na obodu djeteline, gdje su razbojici od jutros počeli sječu šume u vlasništvu ove srpske porodice.

- Čuli smo zvuk motorne tester. On je otišao do šume, gde su ga sačekali lopovi i drvenim motkama mu nanijeli teže povrede glave, grudnog koša i nogu - kaže ona.

Na lice mjesta izašli su pripadnici KPS-a sa ekipom Hitne pomoći albanskog Doma zdravlja iz Istoka.

- Pošto su Petku ukazali prvu pomoć prebacili su ga u Istok i od tada nemam nikavu informaciju o njemu jer su mu razbojnici u napadu uništili mobilni telefon - priča supruga napadnutog Srbina.

Miletići Petko, njegova supruga Snežana i djeca Tamara i Lazar jedina su srpska porodica u selu Opraške, gdje je do juna 1999. godine bilo četrdesetak srpskih domaćinstava.

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježen Đurđevdan u Prizrenu Obilježen Đurđevdan u Prizrenu
Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO) Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO)
Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN? Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN?
Najčitanije
  • Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
    20h 58m
    1
  • Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
    23h 17m
    1
  • U saobraćajnoj nesreći poginulo dijete
    23h 44m
    0
  • Pronađeno tijelo majke koja se sa djecom utopila u Bojani
    19h 5m
    0
  • Godišnjica rođenja Milutina Bojića, autora "Plave grobnice"
    19h 9m
    0