Priča o roditeljskoj ljubavi

16.06.2022. 18:33
2
IZVOR: katera.news

Da je ljubav oca prema kćerkama posebna, govori i gest Slavka Kraišnika iz Pala, koji je svojoj kćerki Branki Božić darovao bubreg i pružio novi život.

Odluku da podari bubreg ovaj hrabri otac donio je odmah, bez razmišljanja, ali zbog nastale situacije sa  epidemijom virusa korona, transplantacija nije urađena kada je planirano.

Čekanje je bilo jedina opcija, a otac Slavko je odlučio da čeka. U 71. godini života, zahvaljujući ljubavi, velikoj želji, strpljenju i snazi, spasio je život svojoj kćerki.

Branka, majka desetogodišnje djevojčice, na dijalizu je išla četiri godine, tri puta sedmično po četiri sata, a kako sama ističe, ocu Slavku nikada neće moći dovoljno zahvaliti.

Ona je za katera.news istakla da su pored Božije volje, za uspješan proces transplantacije zaslužni mnogi dobro ljudi, kojim je htjela da zahvali.

Zahvalna sam prije svega Fondu zdravstvenog osiguranja Republike Srpske koji je odobrio da se transplantacija uradi na Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo, nefrolozima i hirurzima Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo koji su uspješno uradili transplantaciju kao i medicinskim sestrama urologije i nefrologije koje su mi pružali njegu tokom oporavka.           

Doktorima nefrolozima Centra za dijalizu Istočno Sarajevo i medicinskim sestrama ovog Centra na podršci i posebnoj njezi tokom  četiri godine dijalize.

Svom radnom kolektivu u SŠC Pale, koji mi je sve vrijeme čekanja i pripreme za transplantaciju pružao podršku, Upravi opštine, osoblju Doma zdravlja Pale, aktivu pedagoga Sarajevsko-romanijske regije i kolektivuSrbija - istakla je Branka.

Ona je istakla da je posebno ponosna i zahvalna na podršci dobrih ljudi, ali i svojih roditelja, rodbine, suprugovljeve porodice, prijatelja i svojih dobrih komšija.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Nena 17.06.2022. 16:56
    Brz oporavak.
    Puno zdravlja i sreće od srca vam želim .
  • Generic placeholder image
    Anonimno 17.06.2022. 09:22
    Roditelj je na Drini cuprija,kaze stara izreka,i to je prava istina
Povezane vijesti
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima
Izložbom ikona počele "Majske duhovne svečanosti" u Palama Izložbom ikona počele "Majske duhovne svečanosti" u Palama
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    21h 55m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    23h 28m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    19h 54m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    22h 7m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    12h 36m
    4