Прича о родитељској љубави

16.06.2022. 18:33
2
ИЗВОР: katera.news

Да је љубав оца према кћеркама посебна, говори и гест Славка Краишника из Пала, који је својој кћерки Бранки Божић даровао бубрег и пружио нови живот.

Одлуку да подари бубрег овај храбри отац донио је одмах, без размишљања, али због настале ситуације са  епидемијом вируса корона, трансплантација није урађена када је планирано.

Чекање је било једина опција, а отац Славко је одлучио да чека. У 71. години живота, захваљујући љубави, великој жељи, стрпљењу и снази, спасио је живот својој кћерки.

Бранка, мајка десетогодишње дјевојчице, на дијализу је ишла четири године, три пута седмично по четири сата, а како сама истиче, оцу Славку никада неће моћи довољно захвалити.

Она је за katera.news истакла да су поред Божије воље, за успјешан процес трансплантације заслужни многи добро људи, којим је хтјела да захвали.

Захвална сам прије свега Фонду здравственог осигурања Републике Српске који је одобрио да се трансплантација уради на Клиничком центру Универзитета Сарајево, нефролозима и хирурзима Клиничког центра Универзитета Сарајево који су успјешно урадили трансплантацију као и медицинским сестрама урологије и нефрологије које су ми пружали његу током опоравка.           

Докторима нефролозима Центра за дијализу Источно Сарајево и медицинским сестрама овог Центра на подршци и посебној њези током  четири године дијализе.

Свом радном колективу у СШЦ Пале, који ми је све вријеме чекања и припреме за трансплантацију пружао подршку, Управи општине, особљу Дома здравља Пале, активу педагога Сарајевско-романијске регије и колективу ОШ Србија - истакла је Бранка.

Она је истакла да је посебно поносна и захвална на подршци добрих људи, али и својих родитеља, родбине, супруговљеве породице, пријатеља и својих добрих комшија.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Nena 17.06.2022. 16:56
    Brz oporavak.
    Puno zdravlja i sreće od srca vam želim .
  • Generic placeholder image
    Анонимно 17.06.2022. 09:22
    Roditelj je na Drini cuprija,kaze stara izreka,i to je prava istina
Повезане вијести
Васкршња туцијада у Палама Васкршња туцијада у Палама
Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО) Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО)
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    3h 18m
    9
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    23h 27m
    3
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    2h 2m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    18h 15m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    14h 29m
    0