Proglašeno vanredno stanje u Istočnoj Ilidži, Trnovu i Palama (VIDEO)

05.11.2021. 11:52
3
IZVOR: Katera

Lokalne rijeke i potoci na mnogim mjestima u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo već su izazvale poplave ili prijete da izazovu, a voda je ugrozila veliki broj stambenih i privrednih objekata.

Opštine Istočna Ilidža, Pale i Trnovo proglasile su od jutros vanrednu situaciju zbog nezapamćenih poplava koje su usljed obilnih padavina zadesile ove opštine.

Najalarmantnije je u naselju Vojkovići, gdje voda prijeti da u potpunosti poplavi most „Ratko Močević“, i time ugrozi veliki broj domaćinstava.

Načelnik opštine Istočna Ilidža, Marinko Božović, je izjavio da je šteta na privatnim objektima ogromna, te poplava prijeti da prekine putnu komunikaciju u Ulici Druge sarajevske brigade, kod preduzeća „Put“ pored kamenoloma, a bujica je potkopala i benzinsku pumpu „Sas“ i prijeti stopama mosta.

- Veliki problem stvaraju trupci koji dolaze iz gornjeg dela Kasindolske reke i zbog toga na svakom od mostova mora da stoji po jedna mašina koja pravi branu – istakao je Božović.

Božović je istakao da je sva mehanizacija sa područja opštine aktivirana.

 

 

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Mirce 06.11.2021. 09:33
    @Divče "gazda" u koperaciji sa jos jednim "nasim izvodzacem" je napravio i MHE u kanjonu Krupackih. Objekat zavrsen, pusten u rad, proslo dvadesetak dana, kad gle cuda ZABORAVILI potporni zid napraviti (objekat na ulazu u Krupacke). Pa zamisli kakvo je majstorstvo bilo duz puta gdje su polozili cijev za dovod vode na turbinu!!!
  • Generic placeholder image
    Divče 05.11.2021. 18:49
    Šteta što nije napravio pdzidu duž cijelog korita dokle je njegova parcela.Njega ovdje zeza zato što je krivina i sva sila vode udara na stranu gdje je benzinska pumpa.Ovdje je kriv onaj koji je davao gradjevinsku dozvolu pa nije tražio da se napravi podzida.Ne vjerujem da je gazda skrtario na materijalu pa napravio podzidu samo gdje su tankovi sa gorivom.
  • Generic placeholder image
    Istina 05.11.2021. 12:27
    Samo vi kabadahije uništavajte prirodu i pravite mini hidroelektrane za privatne džepove,nije ovo ništa šta nastek čeka
Povezane vijesti
Sjećanje na katastrofalne poplave koje su pogodile Srpsku, Srbiju i FBiH Sjećanje na katastrofalne poplave koje su pogodile Srpsku, Srbiju i FBiH
Božović: Privredno pozicionirani i u gradu Istočno Sarajevo i u Srpskoj Božović: Privredno pozicionirani i u gradu Istočno Sarajevo i u Srpskoj
U poplavama poginulo najmanje 50 ljudi U poplavama poginulo najmanje 50 ljudi
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    4h 0m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    20h 55m
    4
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    4h 7m
    1
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    23h 2m
    3
  • Kod Trnova uhapšeno lice zbog krivolova
    4h 16m
    0