Проглашено ванредно стање у Источној Илиџи, Трнову и Палама (ВИДЕО)

05.11.2021. 11:52
3
ИЗВОР: Катера

Локалне ријеке и потоци на многим мјестима у општинама Источна Илиџа и Трново већ су изазвале поплаве или пријете да изазову, а вода је угрозила велики број стамбених и привредних објеката.

Општине Источна Илиџа, Пале и Трново прогласиле су од јутрос ванредну ситуацију због незапамћених поплава које су усљед обилних падавина задесиле ове општине.

Најалармантније је у насељу Војковићи, гдје вода пријети да у потпуности поплави мост „Ратко Мочевић“, и тиме угрози велики број домаћинстава.

Начелник општине Источна Илиџа, Маринко Божовић, је изјавио да је штета на приватним објектима огромна, те поплава пријети да прекине путну комуникацију у Улици Друге сарајевске бригаде, код предузећа „Пут“ поред каменолома, а бујица је поткопала и бензинску пумпу „Сас“ и пријети стопама моста.

- Велики проблем стварају трупци који долазе из горњег дела Касиндолске реке и због тога на сваком од мостова мора да стоји по једна машина која прави брану – истакао је Божовић.

Божовић је истакао да је сва механизација са подручја општине активирана.

 

 

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Mirce 06.11.2021. 09:33
    @Divče "gazda" u koperaciji sa jos jednim "nasim izvodzacem" je napravio i MHE u kanjonu Krupackih. Objekat zavrsen, pusten u rad, proslo dvadesetak dana, kad gle cuda ZABORAVILI potporni zid napraviti (objekat na ulazu u Krupacke). Pa zamisli kakvo je majstorstvo bilo duz puta gdje su polozili cijev za dovod vode na turbinu!!!
  • Generic placeholder image
    Divče 05.11.2021. 18:49
    Šteta što nije napravio pdzidu duž cijelog korita dokle je njegova parcela.Njega ovdje zeza zato što je krivina i sva sila vode udara na stranu gdje je benzinska pumpa.Ovdje je kriv onaj koji je davao gradjevinsku dozvolu pa nije tražio da se napravi podzida.Ne vjerujem da je gazda skrtario na materijalu pa napravio podzidu samo gdje su tankovi sa gorivom.
  • Generic placeholder image
    Истина 05.11.2021. 12:27
    Само ви кабадахије уништавајте природу и правите мини хидроелектране за приватне џепове,није ово ништа шта настек чека
Повезане вијести
Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
За обнову кућа оштећених у невремену издвојено 544 милиона долара За обнову кућа оштећених у невремену издвојено 544 милиона долара
Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО) Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
    22h 59m
    3
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    3h 35m
    4
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    3h 17m
    0
  • Наоружани нападачи усред дана убили мисицу Еквадора
    20h 45m
    0
  • Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
    17h 52m
    0