Protest zbog izvještavanja BHT1 i uvredljivih kvalifikacija za Srbe

30.05.2022. 14:09
2
IZVOR: katera.news

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izrazio je u ime stanovnika grada Istočno Sarajevo i institucija Grada protest zbog krajnje neprofesionalnog izvještavanja BHT1.

- Naime, u jednoj od emisija Vijesti BHT1, 27. 5. 2022. godine, izrečena je pravno neutemeljena i za srpski narod uvredljiva kvalifikacija "srpske agresorske snage". Tražimo da u vašim emisijama objavite izvinjenje, te da javnost informišete o tome ko je autor ove maliciozne informacije i hoćete li istražiti ovaj slučaj i sankcionisati odgovorne - navodi se u Ćosićevom saopštenju.

On je istakao da su sarajevski Srbi narod koji je u građanskom ratu branio svoje porodice i svoje vjekovno ognjište, i ni na koji način ne može biti agresor, te je neprihvatljivo da medijska kuća koja bi trebalo da bude javni servis svih građana neprofesionalnim izvještavanjem dodatno produbljuje podjele u ionako podijeljenom društvu u BiH.

- Istočno Sarajevo je grad koji njeguje profesionalan odnos sa medijima, a neprofesionalan i za srpski narod i stanovnike Istočnog Sarajeva uvredljiv način izvještavanja nećemo tolerisati, zaključuje se u saopštenju.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Anti-protivan 30.05.2022. 17:55
    u tom istom bht nekada je radio i rajnat majstorović ,novinar rtrs,neki veljko babić,čini mi se. I sjećam se njihovih naziva "bosanski novi","bosanski brod" i razdraganog im lica.Možda su oni to tada izgovarali reda radi ? A šta ćosić konkretno radi protiv takvog izvještavanja ?Izdao saopštenje, haaaaa
  • Generic placeholder image
    Tamo neko 30.05.2022. 16:50
    Zar ovakvo komentarisanje bht 1 nekoga u Srpskom Sarajevu iznenadjuje, to je njihova uobicajena praksa.Sto je najstrasnije autori ovakvih tekstova I njima slicni nam se doseljavaju u nas grad i u dogledno vrijeme bice glavni.
Povezane vijesti
Babalj: Ćosić i Vujičić da upute javno izvinjenje građanima Istočnog Sarajeva, Srpske i Srbije Babalj: Ćosić i Vujičić da upute javno izvinjenje građanima Istočnog Sarajeva, Srpske i Srbije
Ćosić: Buket cvijeća Karićevoj kao znak uvažavanja i želje za dobrim odnosom dva grada Ćosić: Buket cvijeća Karićevoj kao znak uvažavanja i želje za dobrim odnosom dva grada
Torta za gradonačelnicu Sarajeva Torta za gradonačelnicu Sarajeva
Najčitanije
  • Lokalni izbori 2024: Održani lokalni izbori u BiH
    8h 16m
    4
  • Grad Istočno Sarajevo: Do 15.00 časova najveća izlaznost u Trnovu
    6h 23m
    0
  • Grad Istočno Sarajevo: Do 11.00 časova najveća izlaznost u Trnovu
    9h 50m
    1
  • Pogledajte grafikon o promjeni broja birača u odnosu na lokalne izbore 2020. godine
    9h 20m
    0
  • Marinko Božović proglasio pobjedu u Istočnoj Ilidži
    1h 48m
    0