Протест због извјештавања БХТ1 и увредљивих квалификација за Србе

30.05.2022. 14:09
2
ИЗВОР: katera.news

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић изразио је у име становника града Источно Сарајево и институција Града протест због крајње непрофесионалног извјештавања БХТ1.

- Наиме, у једној од емисија Вијести БХТ1, 27. 5. 2022. године, изречена је правно неутемељена и за српски народ увредљива квалификација "српске агресорске снаге". Тражимо да у вашим емисијама објавите извињење, те да јавност информишете о томе ко је аутор ове малициозне информације и хоћете ли истражити овај случај и санкционисати одговорне - наводи се у Ћосићевом саопштењу.

Он је истакао да су сарајевски Срби народ који је у грађанском рату бранио своје породице и своје вјековно огњиште, и ни на који начин не може бити агресор, те је неприхватљиво да медијска кућа која би требало да буде јавни сервис свих грађана непрофесионалним извјештавањем додатно продубљује подјеле у ионако подијељеном друштву у БиХ.

- Источно Сарајево је град који његује професионалан однос са медијима, а непрофесионалан и за српски народ и становнике Источног Сарајева увредљив начин извјештавања нећемо толерисати, закључује се у саопштењу.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Anti-protivan 30.05.2022. 17:55
    u tom istom bht nekada je radio i rajnat majstorović ,novinar rtrs,neki veljko babić,čini mi se. I sjećam se njihovih naziva "bosanski novi","bosanski brod" i razdraganog im lica.Možda su oni to tada izgovarali reda radi ? A šta ćosić konkretno radi protiv takvog izvještavanja ?Izdao saopštenje, haaaaa
  • Generic placeholder image
    Tamo neko 30.05.2022. 16:50
    Zar ovakvo komentarisanje bht 1 nekoga u Srpskom Sarajevu iznenadjuje, to je njihova uobicajena praksa.Sto je najstrasnije autori ovakvih tekstova I njima slicni nam se doseljavaju u nas grad i u dogledno vrijeme bice glavni.
Повезане вијести
Ћосић: Букет цвијећа Карићевој као знак уважавања и жеље за добрим односом два града Ћосић: Букет цвијећа Карићевој као знак уважавања и жеље за добрим односом два града
Торта за градоначелницу Сарајева Торта за градоначелницу Сарајева
Новогодишњи пријем за представнике политичког и јавног живота Источног Сарајева (ФОТО) Новогодишњи пријем за представнике политичког и јавног живота Источног Сарајева (ФОТО)
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    2h 9m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    1h 49m
    0
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    5h 12m
    0
  • Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО)
    23h 51m
    11
  • На данашњи дан формирана Војска Републике Српске
    6h 9m
    0