Putin nosi cipele proizvedene u Kneževu

23.10.2021. 21:02
0
IZVOR: glassrpske.com

Najmoćniji lider svijeta, ruski predsjednik Vladimir Putin nosi obuću proizvedenu u Republici Srpskoj, u pogonima Dermala u Kotor Varošu i Kneževu.

Vijest i fotografija da Putin nosi baš ovu marku obuće, namijenjene za planinarenje, obišla je svijet.

Ruski predsjednik veliki je ljubitelj prirode i avanturista, ali u svim prilikama veoma vodi računa o svom stilu i za sebe bira samo najbolje. Zato i ne čudi vijest da je za jednu takvu avanturu u prirodi izabrao cipele domaće fabrike Dermal, koja veći dio svojih proizvoda plasira na inostrano tržište.

“Istina je da su ove cipele proizvedene kod nas. Naime, mi radimo oko 2.500 pari dnevno obuće za jedan poznati njemački brend Haidž. Oni se bave uglavnom prozvodnjom obuće za vojsku i policiju, za slobodno vrijeme, za planinarenje, za lov i slično”, rekao je Radenko Bubić, vlasnik i direktor fabrike Dermal.

Bubić dodaje da su cipele koje Putin nosi napravljene u Dermalovoj fabrici u Kneževu.

“Radi se o jednoj dubokoj zimskoj cipeli, koja se zove Tactical Mid. Cipela je vrlo lagana, jako lijepog dizajna, urađena od najboljih prirodnih materijala. Dakle, juneći nubuk. To je jedan artikal u samom vrhu proizvodnje kože. Unutra se nalazi goroteks postava. Cipela je "nepromočiva”, naveo je Bubić.

Vijest da je ruski predsjednik izabrao baš njihove cipele nije ih mnogo iznenadila jer godinama, da bi zadovoljili visoke standarde proizvodnje, pogone opremaju najsavremenijim mašinama, a koriste samo najkvalitetnije materijale koje nabavljaju u inostranstvu.

“Mi smo saznali od naših partnera iz Njemačke da Putin nosi našu obuću. Oni su nam pokazali slike ovog artikla i još nekih koje nosi u slobodno vrijeme, u planini, šetanji... i prepoznali smo da je taj artikal rađen kod nas, jer se on samo radi u našoj fabrici u Kneževu, u ovoj boji i u ovom dizajnu”, ističe Bubić.

Za fabriku Dermal, čije je sjedište u Kotor Varošu, tek će se čuti. Od iduće godine planiraju da prošire asortiman proizvoda pod svojim imenom i otvore prvu prodavnicu na domaćem tržištu, u krugu fabrike, prenosi RTRS.

Komentari 0
Povezane vijesti
Putin se oglasio o Prigožinu Putin se oglasio o Prigožinu
Putin potpisao Zakon o zabrani promjene pola Putin potpisao Zakon o zabrani promjene pola
Bajden Zelenskog zamijenio sa Putinom (VIDEO) Bajden Zelenskog zamijenio sa Putinom (VIDEO)
Najčitanije
 • Havana - torta nad tortama
  20h 34m
  1
 • Gorio automobil u Istočnoj Ilidži
  21h 9m
  0
 • Firma „Euro-ekspres“ zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
  15h 1m
  0
 • Premijera dokumentarne drame „Ko kamen“ u Narodnom pozorištu: Velenka Brstinova i kćer joj Dragana
  17h 21m
  0
 • Opljačkana Svetlana Cenić, analitičarka ima poruku za kradljivca
  10h 11m
  6