Radnik Hitne pomoći u Sarajevu ukrao novac starici kojoj je pozlilo (VIDEO)

20.07.2023. 19:40
0
IZVOR: glassrpske.com

U sarajevskom naselju Hrasnica juče se desio sramotan slučaj krađe jedne starice, kojoj je medicinsko osoblje Hitne pomoći Kantona Sarajevo ukazivalo pomoć.

Naime, u videu koji je N1 ustupio Edin Musić, sin ove starice, vidljivo je kako jedan medicinski radnik otvara mali crni novčanik iz kojeg vadi papirni novac i stavlja u svoj džep.

Musić, koji već dugo živi u Australiji, za N1 je rekao da je njegova majka u jako lošem stanju, pada u nesvijest i ima ugrađen pesmjeker.

- Pomoćnica bude do 1-2 i ide kući, ostatak bude sama. Instalirao sam u stanu video nadzor. Kada padne u nesvjest, mi kontaktiramo Hitnu, koja je u zadnjih 10-ak dana više puta dolazila. Kada su ušli u stan, mene je neko isključio sa video poziva na tabletu, a istjerali su rođake u hodnik - ispričao je Musić.

Nakon što su pregledali snimak, više puta su bezuspješno kontaktirali Hitnu pomoć KS, a na kraju su, kako kaže, poslali imejl direktoru te institucije.

- Javila nam se jedna gospođa, jako prijatna, izvinila se milion puta i rekla da će to istražiti i dati sve informacije. Želim znati imena tih ljudi koji su bili tu, možda su joj više puta uzimali, ko zna - rekao je Musić.

Nije mogao sa sigurnošću potvrditi koji iznos je ukraden, a dodao je da je njegova majka sada na sigurnom, smještena u dom.

Ovim snimkom, dodaje, želio je poslati poruku, u cilju zaštite građana.

- Sramotno je! Ja sam veliki donator za sarajevske zdravstvene ustanove. Slao sam i šlepere pomoći i sad da tako doživim, nemam riječi - rekao je Musić.

Oglasila se direktorica Hitne pomoći KS

Direktorica Hitne pomoći KS Jasna Huseinbegović-Musić rekl je za N1 da je, pored svih problema sa kojima se susreću, sve očekivala, ali ovakvu stvar, nikada.

Uputila je izvinjenje porodici, ali i svim građanima KS.

- Žao mi je što su ovi ljudi, i pored bolesne majke, i ovo doživjeli. Već su poduzete sve radnje, izolovali smo slučaj o osobi o kojoj se radi. Pretpostavke su već bile, jer ta osoba je već 2018. godine imala sličnu situaciju. Znate kakvi su sudski propisi i na kraju se nije moglo ništa uraditi - rekla je direktorica Hitne.

- Obećavam da će se sve zakonske radnje ispoštovati. Jasno i glasno sam rekla, da takva osoba, ne da ne zaslužuje, nego takva osoba dok sam ja tu, sigurno neće raditi u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć - podvukla je Huseinbegović-Musić.

Dodala je i da u Hitnoj pomoći radi 327 ljudi, i da će se u budućnosti truditi da rade, prije svega časno, a onda, naravno, i sa znanjem.

Komentari 0
Povezane vijesti
Muškarac preminuo od povreda, policija na terenu Muškarac preminuo od povreda, policija na terenu
Predložen pritvor za osamnaestogodišnjaka zbog lažnih dojava o bombama Predložen pritvor za osamnaestogodišnjaka zbog lažnih dojava o bombama
Uhapšen srednjoškolac u Sarajevu zbog lažnih dojava o bombama Uhapšen srednjoškolac u Sarajevu zbog lažnih dojava o bombama
Najčitanije
  • Pale: Uhapšeno lice zbog nanošenja teških tjelesnih povreda
    21h 25m
    0
  • Krvava bajka – masovno strijeljanje đaka u Kragujevcu
    22h 36m
    3
  • „Pucajte, ja i dalje držim čas“ - Herojska priča o stradanju profesora iz Kragujevca
    22h 9m
    9
  • Najavljeni prekidi u isporuci električne energije
    11h 55m
    0
  • U „Bajaderi“ pronađeni crvi
    21h 44m
    1