Радник Хитне помоћи у Сарајеву украо новац старици којој је позлило (ВИДЕО)

20.07.2023. 19:40
0
ИЗВОР: glassrpske.com

У сарајевском насељу Храсница јуче се десио срамотан случај крађе једне старице, којој је медицинско особље Хитне помоћи Кантона Сарајево указивало помоћ.

Наиме, у видеу који је Н1 уступио Един Мусић, син ове старице, видљиво је како један медицински радник отвара мали црни новчаник из којег вади папирни новац и ставља у свој џеп.

Мусић, који већ дуго живи у Аустралији, за Н1 је рекао да је његова мајка у јако лошем стању, пада у несвијест и има уграђен песмјекер.

- Помоћница буде до 1-2 и иде кући, остатак буде сама. Инсталирао сам у стану видео надзор. Када падне у несвјест, ми контактирамо Хитну, која је у задњих 10-ак дана више пута долазила. Када су ушли у стан, мене је неко искључио са видео позива на таблету, а истјерали су рођаке у ходник - испричао је Мусић.

Након што су прегледали снимак, више пута су безуспјешно контактирали Хитну помоћ КС, а на крају су, како каже, послали имејл директору те институције.

- Јавила нам се једна госпођа, јако пријатна, извинила се милион пута и рекла да ће то истражити и дати све информације. Желим знати имена тих људи који су били ту, можда су јој више пута узимали, ко зна - рекао је Мусић.

Није могао са сигурношћу потврдити који износ је украден, а додао је да је његова мајка сада на сигурном, смјештена у дом.

Овим снимком, додаје, желио је послати поруку, у циљу заштите грађана.

- Срамотно је! Ја сам велики донатор за сарајевске здравствене установе. Слао сам и шлепере помоћи и сад да тако доживим, немам ријечи - рекао је Мусић.

Огласила се директорица Хитне помоћи КС

Директорица Хитне помоћи КС Јасна Хусеинбеговић-Мусић рекл је за Н1 да је, поред свих проблема са којима се сусрећу, све очекивала, али овакву ствар, никада.

Упутила је извињење породици, али и свим грађанима КС.

- Жао ми је што су ови људи, и поред болесне мајке, и ово доживјели. Већ су подузете све радње, изоловали смо случај о особи о којој се ради. Претпоставке су већ биле, јер та особа је већ 2018. године имала сличну ситуацију. Знате какви су судски прописи и на крају се није могло ништа урадити - рекла је директорица Хитне.

- Обећавам да ће се све законске радње испоштовати. Јасно и гласно сам рекла, да таква особа, не да не заслужује, него таква особа док сам ја ту, сигурно неће радити у Заводу за хитну медицинску помоћ - подвукла је Хусеинбеговић-Мусић.

Додала је и да у Хитној помоћи ради 327 људи, и да ће се у будућности трудити да раде, прије свега часно, а онда, наравно, и са знањем.

Коментари 0
Повезане вијести
Мушкарац преминуо од повреда, полиција на терену Мушкарац преминуо од повреда, полиција на терену
Предложен притвор за осамнаестогодишњака због лажних дојава о бомбама Предложен притвор за осамнаестогодишњака због лажних дојава о бомбама
Ухапшен средњошколац у Сарајеву због лажних дојава о бомбама Ухапшен средњошколац у Сарајеву због лажних дојава о бомбама
Најчитаније
  • Крвава бајка – масовно стријељање ђака у Крагујевцу
    20h 26m
    3
  • Пале: Ухапшено лице због наношења тешких тјелесних повреда
    19h 15m
    0
  • „Пуцајте, ја и даље држим час“ - Херојска прича о страдању професора из Крагујевца
    19h 59m
    9
  • Најављени прекиди у испоруци електричне енергије
    9h 45m
    0
  • У „Бајадери“ пронађени црви
    19h 34m
    1