Raspisan foto-konkurs „Sve je stalo u jedan trenutak“

29.04.2020. 12:16
0
IZVOR: SRNA

Opština Istočno Novo Sarajevo i lokalni Kulturni centar raspisali su konkurs za najbolju fotografiju pod motom "Sve je stalo u jedan trenutak", koji je otvoren do 10. maja, izjavio je direktor ovog centra Mladen Janković.

- Želja organizatora je da u okviru konkursa dobiju fotografije koje će predstavljati najljepše ili najinteresantnije motive našeg okruženja u momentu kada je sve stalo zbog situacije izazvane pojavom novog virusa korona - istakao je Janković.

On je naglasio da fotografija, sama po sebi, i jeste trenutak u vremenu, pa kao takva istovremeno može biti i dokument i umjetničko djelo.

Prema njegovim riječima, autori nisu uslovljeni i ograničeni u pogledu tema i mogu sami da prepoznaju vizuelnu provokaciju i pronađu inspiraciju, a fotografija treba da bude lični doživljaj autora koji posmatra novonastalu situaciju u Istočnom Sarajevu.

Autori tri najbolje fotografije dobiće novčane nagrade u iznosima od 300, 200 i 100 KM.

Prema uslovima ovog foto-konkursa, fotografije koje učesnici šalju moraju biti autorske, moguće je dostaviti tri fotografije po autoru koje moraju biti isključivo u digitalnoj formi u JPG formatu, maksimalne veličine po fotografiji od pet megabajta, a fotografije sa tekstualnim porukama ili bilo kakvom drugom vrstom potpisa neće biti razmatrane u konkursu.

U uslovima je navedeno i da su autori lično odgovorni za prikazani motiv na fotografiji i za eventualna kršenja autorskih prava, a oni slanjem fotografija organizatorima foto-konkursa daju pravo na njihovo korištenje.

Konkurs je otvoren do 10. maja, a fotografije sa prijavom potrebno je poslati na imejl /kulturnicentarins@gmail.com/ sa naznakom "Takmičenje za najbolju fotografiju".

Sve prijave treba da uključuju ime i prezime autora, naziv fotografije,
opis fotografije /do 50 riječi/, te kontakt podatke autora /broj telefona, imejl i adresu stanovanja/.

Izbor najbolje fotografije vršiće se onlajn glasanjem i ocjenom žirija i to na način da će 50 odsto ocjene činiti onlajn glasovi, a 50 odsto ocjene žirija na skali od jedan do pet.

Glasovi žirija biće javno objavljeni, glasanje će trajati sedam dana poslije zatvaranja konkursa, a pobjednici će biti proglašeni u roku pet dana od završetka glasanja.

Janković je ukazao i na dodatne uslove prema kojima autor ustupa prava na korištenje svih objavljenih fotografija u okviru konkursa u promotivne svrhe u bilo kojem obliku ili mediju.

Prema njegovim riječima, pri ovakvom korištenju organizatori se oslobađaju od bilo kakvih potraživanja od autora fotografije na konkursu.

On je najavio da će organizatori prirediti izložbu svih radova koji zadovolje minimalne uslove konkursa.

Komentari 0
Povezane vijesti
U prepunoj sali Kulturnog centra izvedena monodrama "K`o kamen" U prepunoj sali Kulturnog centra izvedena monodrama "K`o kamen"
Predstavljena monografija o Milanu Gutoviću Predstavljena monografija o Milanu Gutoviću
U srijedu izložba "Bata u 90 slika" u Istočnom Novom Sarajevu U srijedu izložba "Bata u 90 slika" u Istočnom Novom Sarajevu
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    8h 58m
    4
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    17h 50m
    0
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    11h 41m
    0
  • Na planinarskom pohodu na Romaniji očekuje se oko 200 učesnika
    15h 26m
    0
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    6h 33m
    4