Rekonstrukcija ceste Sarajevo - Foča od velikog značaja za Istočnu Ilidžu

10.06.2021. 14:03
0
IZVOR: Katera

Prezentacija Projekta i studija za poboljšanje ceste na ЅETTO pravcu 26, dionica Sarajevo - Foča (Brod na Drini), koji se provodi pod prokoviteljstvom Delegacije EU u BiH održan je u zgradi Opštine Istočna Ilidža.

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici opštine Istočna Ilidža, kao i predstavnici konzorcijuma EPTISA-IPSA Institut, kao i predstavnici JP "Putevi Republike Srpske", M:tel-a i ZP "Elektrodistribucija" Pale i JKP "ViK".

- Cilj ovog projekta je izrada Glavnog projekta sa pratećim elaboratima i priprema tenderske dokumentacije za izbor izvođača radova, što je preduslov za otpočinjanje ovog kompleksnog infrastrukturnog zadatka, koji je od krucijalnog značaja i za stanovnike naše opštine, budući da jedna od 4 dionice (ruta Aerodrom Sarajevo – Bogatići) prolazi kroz teritoriju naše opštine - navode iz opštine Istočna Ilidža.

Slika

Foto: Prezentacija projekta u opštini

Trenutno je u toku druga faza ove aktivnosti, koja se odnosi na ishodovanje Urbanističke saglasnosti za koju je, između ostalog, potrebno izraditi Idejni projekat i Studiju izvodljivosti, a završen je čitav set kompleksnih aktivnosti, počevši od izrade Studije optimizacije trase, preko geodetskog snimanja cjelokupne trase, vađenja uzoraka kolovozne konstrukcije i geotehničkog istraživanja.

- Trenutno su završene aktivnosti na izradi Saobraćajne studije i Tehničke studije, na bazi čijih ključnih elemenata je izrađena i Prethodna studija izvodljivosti. Nakon izrade cjelokupne projektno-tehničke dokumentacije i pripreme tenderske dokumentacije, stvoriće se uslovi za izbor izvođača radova, kako bi se mogli započeti radovi na rekonstrukciji, proširenju i ukupnom poboljšanju saobraćajne infrastrukture na 71 kilometar dugoj dionici do Broda na Drini, što bi bilo od nemjerljivog značaja i za našu zajednicu - dodaju iz opštine Istočna Ilidža.

Ističu da bi se time značajno unaprijedili infrastrukturni uslovi za novi investicioni ciklus u poslovnim zonama u opštini Istočna Ilidža, a koji se direktno naslanjaju na ovu saobraćajnicu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Maturantima po 100 KM od Opštine Istočna Ilidža (FOTO) Maturantima po 100 KM od Opštine Istočna Ilidža (FOTO)
Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO) Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO)
Najčitanije
  • U saobraćajnoj nezgodi na putu Podromanija - Sumbulovac teško povrijeđeno dijete
    8h 49m
    0
  • Sokolac: Uplatio novac, teretno motorno vozilo mu nije isporučeno
    9h 6m
    2
  • U toku uviđaj u stanu gdje su pronađena tijela žene i dvoje djece
    23h 43m
    0
  • Dušanov zakonik danas puni 675 godina
    9h 42m
    3
  • Nenad Marinković student generacije sa prosjekom 10,00
    8h 11m
    0