Реконструкција цесте Сарајево - Фоча од великог значаја за Источну Илиџу

10.06.2021. 14:03
0
ИЗВОР: Катера

Презентација Пројекта и студија за побољшање цесте на ЅЕТТО правцу 26, дионица Сарајево - Фоча (Брод на Дрини), који се проводи под проковитељством Делегације ЕУ у БиХ одржан је у згради Општине Источна Илиџа.

Презентацији су присуствовали представници општине Источна Илиџа, као и представници конзорцијума ЕПТИСА-ИПСА Институт, као и представници ЈП "Путеви Републике Српске", М:тел-а и ЗП "Електродистрибуција" Пале и ЈКП "ВиК".

- Циљ овог пројекта је израда Главног пројекта са пратећим елаборатима и припрема тендерске документације за избор извођача радова, што је предуслов за отпочињање овог комплексног инфраструктурног задатка, који је од круцијалног значаја и за становнике наше општине, будући да једна од 4 дионице (рута Аеродром Сарајево – Богатићи) пролази кроз територију наше општине - наводе из општине Источна Илиџа.

Слика

Фото: Презентација пројекта у општини

Тренутно је у току друга фаза ове активности, која се односи на исходовање Урбанистичке сагласности за коју је, између осталог, потребно израдити Идејни пројекат и Студију изводљивости, а завршен је читав сет комплексних активности, почевши од израде Студије оптимизације трасе, преко геодетског снимања цјелокупне трасе, вађења узорака коловозне конструкције и геотехничког истраживања.

- Тренутно су завршене активности на изради Саобраћајне студије и Техничке студије, на бази чијих кључних елемената је израђена и Претходна студија изводљивости. Након израде цјелокупне пројектно-техничке документације и припреме тендерске документације, створиће се услови за избор извођача радова, како би се могли започети радови на реконструкцији, проширењу и укупном побољшању саобраћајне инфраструктуре на 71 километар дугој дионици до Брода на Дрини, што би било од немјерљивог значаја и за нашу заједницу - додају из општине Источна Илиџа.

Истичу да би се тиме значајно унаприједили инфраструктурни услови за нови инвестициони циклус у пословним зонама у општини Источна Илиџа, а који се директно наслањају на ову саобраћајницу.

Коментари 0
Повезане вијести
Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву? Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву
Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
Најчитаније
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    20h 55m
    0
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    21h 13m
    5
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    21h 49m
    8
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    18h 44m
    0
  • Премјештени посмртни остаци Бате Живојиновића из Алеје заслужних грађана
    17h 46m
    0