Revakcinisani svi zaposleni i četiri korisnika Doma za stare u Istočnoj Ilidži

13.04.2021. 12:06
0
IZVOR: SRNA

U Domu za stara lica u Istočnom Sarajevu danas su ruskom vakcinom "Sputnik ve" revakcinisana 41 zaposlena lica i četiri korisnika ove ustanove, rekao je direktor Doma Miljan Sladoje.

Sladoje je rekao da će revakcinacija ostalih korisnika, koji su se zbog nedostatka vakcina u Domu zdravlja Istočno Sarajevo naknadno vakcinisali, uslijediti za desetak dana.

- Prvi put je vakcinisano 96 korisnika `Fajzerovom` vakcinom i nije bilo nikakvih nuspojava. Dva dana smo dodatno pratili njihovo stanje i nije registrovana nijedna negativna reakcija - izjavio je Sladoje.

On je naveo da u Domu ima 16 korisnika koji, iz određenih razloga po preporuci ljekara, do sada nisu mogli biti vakcinisani, te da će taj proces biti obavljen u skladu sa prijemom vakcina i njihovim zdravstvenim stanjem.

- Proces vakcinacije i revakcinacije kod zaposlenih radnika okončan je 100 odsto, dok kod naših korisnika iznosi 90 odsto. Očekujemo da će imunizacija i preostalih starih lica uskoro biti okončana - izjavio je Sladoje.

Komentari 0
Povezane vijesti
Šumarski tehničari postaju njegovatelji Šumarski tehničari postaju njegovatelji
Gran-pri festivala u Istočnom Sarajevu za predstavu „Palčica“ Gran-pri festivala u Istočnom Sarajevu za predstavu „Palčica“
Odigrane četiri predstave, sutra zatvaranje festivala u Istočnom Sarajevu Odigrane četiri predstave, sutra zatvaranje festivala u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Manja zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
    19h 31m
    0
  • Željko Pržulj - "Sami na svijetu" (odlomak)
    17h 39m
    0
  • Preminuo primarijus doktor Momir Janković
    15h 15m
    1
  • Milan Rakić, pjesnik, diplomata i tajni agent: Volio je dvije žene i oslobodio Kosovo
    17h 53m
    0
  • Duška Aleksić: "Polomljen mi je nos, suprug ima teške povrede glave i stomaka"
    16h 42m
    0