RTS plaća radnicima po 85 evra da se vakcinišu

29.08.2021. 20:58
0
IZVOR: SRNA

Zaposleni na RTS-u koji su se do 15. avgusta vakcinisali sa obje doze protiv kovida 19 dobili su po 10.000 dinara /oko 85 evra/ kao nagradu za doprinos u sprečavanju širenja pandemije.

Ista suma čeka sve zaposlene koji to urade do 25. septembra, kažu u javnom medijskom servisu.

- Tako je RTS postao praktično prvo javno preduzeće u Srbiji koje novčano stimuliše vakcinaciju - prenosi "Blic".

Novac su već primili vakcinisani koji su do 15. avgusta dostavili potvrdu da su primili obje doze vakcine.

Iz Službe za odnose s javnošću i korporativni imidž RTS-a kažu da je ova mjera u skladu sa Kolektivnim ugovorom i sprovedena u dogovoru sa sindikatima.

- Do sada je vakcinisano oko 65 odsto stalno zaposlenih radnika Javnog medijskog servisa Srbije. Od početka pandemije 457 naših radnika je inficirano, a imali smo i smrtni slučaj usljed posljedice od oboljenja korona virusom. To je tokom prošle i ove godine smanjilo produktivnost rada /poslovanja/ za dvije trećine - ističu iz ove službe.

Iz RTS-a naglašavaju da pospješivanjem vakcinacije, kao jedine sigurne i dostupne zaštite, u ovoj medijskoj kući obezbjeđuju uslove za normalizaciju proizvodnog procesa.

- Novac je isplaćen isključivo iz dijela budžeta koji se odnosi na komercijalno poslovanje, odnosno, nije izdvojen iz prihodovanja od takse koju plaćaju građani Srbije - naglašavaju iz RTS-a.

Komentari 0
Povezane vijesti
U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO) U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO)
Sjećanje na stradale – 25 godina od NATO bombardovanja RTS-a Sjećanje na stradale – 25 godina od NATO bombardovanja RTS-a
Poziv roditeljima da vakcinišu djecu protiv morbila i velikog kašlja Poziv roditeljima da vakcinišu djecu protiv morbila i velikog kašlja
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    16h 44m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    18h 35m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    18h 22m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    9h 48m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    12h 30m
    0