RUGIP kupuje objekat od 2.000 kvadrata

16.03.2021. 20:39
0
IZVOR: capital.ba

Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIP) kupuje u Banjaluci zgradu za smještaj digitalnog arhiva, ukupne korisne površine više od 2.000 kvadratnih metara. Cijenu koju su spremni platiti nisu odredili.

RUGIP traži objekat koji se nalazi u širem gradskom jezgru, odnosno trećoj ili četvrtoj gradskoj zoni grada, a javni poziv je otvoren do 27. aprila.

Uprava je izuzetno precizno opisala kakav objekat traži pa je tako u javnom pozivu navedeno da objekat treba da se sastoji iz dva dijela te da ima 35 do 45 parking mjesta za automobile i tri do pet parking mjesta za autobuse.

- Prvi dio objekta bio bi prostor muzeja sa pratećim prostorijama, kancelarijskim prostorijama, sanitarnim čvorovima. Drugi dio objekta bio bi prostor analognog depoa, sa potrebnim prostorom obrade dokumentacije, kao i pomoćnim propisima- navedeno je u javnom pozivu.

Tako se, između ostalog, traži kancelarijski prostor od 95 od 100 metara kvadratnih, a muzejski prostor od 310 do 350 kvadrata. Dio objekta za arhivsku građu treba da ima od 80 do 85 kvadrata za kancelarijski prostor, za prijem i obradu arhivskog materjala predviđeno je 270 do 300 kvadrata, a za arhivski prostor 790 do 850 kvadrata.

- Kako bi objekat imao kvalitetan pristup i opsluživanje objekta, sa navedenim brojem uređenih parking mjesta, potrebno je da građevinska parcela ima površinu od 4.500 do 5.500 kvadrata- navedeno je u javnom pozivu.

U RUGIP-u su naveli i da će konsultantska kuća pregledati sve ponuđene objekte te dostaviti Komisiji za izbor svoje stručno mišljenje o ispunjenosti zadatih parametara i funkcionalnosti, nakon čega će biti izabrana najpovoljnija ponuda u pogledu tehničkih uslova, a nakon toga će i vještak građevinske struke procijeniti vrijednost projekta.

- Na osnovu konačne ponude ponuđača izabranog poslovnog prostora i nalaza vještaka o procijenjenoj vrijednosti utvrdiće se konačna kupoprodajna cijena. Konačnu odluku o kupovini poslovnog prostora donosi direktor, a na prijedlog komisije- navedeno je u javnom pozivu.

Capital je ranije objavio da RUGIP u idućih pet godina planira da potroši 18 miliona maraka za modernizaciju postojećeg i nabavku novih poslovnih prostora, opreme i vozila.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Mladi inovatori Matej Vlaški i Marko Popović osvojili zlatnu nagradu na INOST-u mladih Mladi inovatori Matej Vlaški i Marko Popović osvojili zlatnu nagradu na INOST-u mladih
Teška saobraćajka u Banjaluci, dvije osobe prevezene na UKC Teška saobraćajka u Banjaluci, dvije osobe prevezene na UKC
Učenici Srednje muzičke škole iz Istočne Ilidže uspješni u Banjaluci (FOTO) Učenici Srednje muzičke škole iz Istočne Ilidže uspješni u Banjaluci (FOTO)
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    3h 25m
    5
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    21h 57m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    16h 35m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    17h 7m
    0
  • Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
    22h 40m
    0