РУГИП купује објекат од 2.000 квадрата

16.03.2021. 20:39
0
ИЗВОР: capital.ba

Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИП) купује у Бањалуци зграду за смјештај дигиталног архива, укупне корисне површине више од 2.000 квадратних метара. Цијену коју су спремни платити нису одредили.

РУГИП тражи објекат који се налази у ширем градском језгру, односно трећој или четвртој градској зони града, а јавни позив је отворен до 27. априла.

Управа је изузетно прецизно описала какав објекат тражи па је тако у јавном позиву наведено да објекат треба да се састоји из два дијела те да има 35 до 45 паркинг мјеста за аутомобиле и три до пет паркинг мјеста за аутобусе.

- Први дио објекта био би простор музеја са пратећим просторијама, канцеларијским просторијама, санитарним чворовима. Други дио објекта био би простор аналогног депоа, са потребним простором обраде документације, као и помоћним прописима- наведено је у јавном позиву.

Тако се, између осталог, тражи канцеларијски простор од 95 од 100 метара квадратних, а музејски простор од 310 до 350 квадрата. Дио објекта за архивску грађу треба да има од 80 до 85 квадрата за канцеларијски простор, за пријем и обраду архивског матерјала предвиђено је 270 до 300 квадрата, а за архивски простор 790 до 850 квадрата.

- Како би објекат имао квалитетан приступ и опслуживање објекта, са наведеним бројем уређених паркинг мјеста, потребно је да грађевинска парцела има површину од 4.500 до 5.500 квадрата- наведено је у јавном позиву.

У РУГИП-у су навели и да ће консултантска кућа прегледати све понуђене објекте те доставити Комисији за избор своје стручно мишљење о испуњености задатих параметара и функционалности, након чега ће бити изабрана најповољнија понуда у погледу техничких услова, а након тога ће и вјештак грађевинске струке процијенити вриједност пројекта.

- На основу коначне понуде понуђача изабраног пословног простора и налаза вјештака о процијењеној вриједности утврдиће се коначна купопродајна цијена. Коначну одлуку о куповини пословног простора доноси директор, а на приједлог комисије- наведено је у јавном позиву.

Capital је раније објавио да РУГИП у идућих пет година планира да потроши 18 милиона марака за модернизацију постојећег и набавку нових пословних простора, опреме и возила.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих
Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ
Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО) Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО)
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    6h 51m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    6h 15m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    4h 30m
    10
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    20h 59m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    6h 9m
    0