Sačuvajmo park „Sunce“

15.05.2020. 12:00
0
IZVOR: Katera

Ne smijemo dozvoliti uništavanje jedine prirodne oaze u našoj opštini jer je park „Sunce“ omiljeno mjesto za igru naših najmlađih, pluća našeg grada i bijeg od ljetnjih vrućina, poručio je Aktiv mladih SDS Istočno Novo Sarajevo.

Mladi su pokrenuli peticiju protiv realizacije skupštinske odluke kojom je najavljena izgradnja četiri zgrade uz Karađorđevu ulicu, odmah do parka „Sunce“.

- Naši odbornici su i prije održavanje sjednice Skupštine reagovali na spornu tačku dnevnog reda koja se odnosila na izmjenu regulacionog plana, te zbog toga nisu ni prisustvovali sjednici. Odluka je ipak usvojena. Odlučili smo da nastavimo borbu i da ne dozvolimo uništavanje parka jer će do toga sigurno doći ukoliko se ova odluka realizuje. Posjeći barem jedno drvo je zločin prema prirodi - izjavio je predsjednik Aktiva mladih SDS Istočno Novo Sarajevo Stefan Ignjatović.

Slika

Ignjatović je dodao da su se prvo odlučili na onlajn peticiju što se pokazalo velikim uspjehom pa su odlučili da peticiju prenesu i na teren kako bi je potpisalo što više građana.

Mladi su istakli da će se za štandom pridržavati svih propisanih mjera u skladu sa pandemijom korona virusa.

Štand za potpisivanje peticije biće postavljen u Spasovdanskoj ulici u periodu od 18 do 20 časova, dok onlajn peticiju možete potpisati na linku https://bit.ly/3dvXOKI.

Komentari 0
Povezane vijesti
Počelo potpisivanje peticije protiv otvaranja rudnika litijuma Počelo potpisivanje peticije protiv otvaranja rudnika litijuma
Stotine građana u redu za peticiju za smjenu nelegalnih vlasti Stotine građana u redu za peticiju za smjenu nelegalnih vlasti
Makedonci traže smrtnu kaznu za ubistvo djevojčice Makedonci traže smrtnu kaznu za ubistvo djevojčice
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    23h 57m
    0
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    5h 32m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    10h 47m
    0
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    22h 6m
    0
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    8h 33m
    0