Сачувајмо парк „Сунце“

15.05.2020. 12:00
0
ИЗВОР: Катера

Не смијемо дозволити уништавање једине природне оазе у нашој општини јер је парк „Сунце“ омиљено мјесто за игру наших најмлађих, плућа нашег града и бијег од љетњих врућина, поручио је Актив младих СДС Источно Ново Сарајево.

Млади су покренули петицију против реализације скупштинске одлуке којом је најављена изградња четири зграде уз Карађорђеву улицу, одмах до парка „Сунце“.

- Наши одборници су и прије одржавање сједнице Скупштине реаговали на спорну тачку дневног реда која се односила на измјену регулационог плана, те због тога нису ни присуствовали сједници. Одлука је ипак усвојена. Одлучили смо да наставимо борбу и да не дозволимо уништавање парка јер ће до тога сигурно доћи уколико се ова одлука реализује. Посјећи барем једно дрво је злочин према природи - изјавио је предсједник Актива младих СДС Источно Ново Сарајево Стефан Игњатовић.

Слика

Игњатовић је додао да су се прво одлучили на онлајн петицију што се показало великим успјехом па су одлучили да петицију пренесу и на терен како би је потписало што више грађана.

Млади су истакли да ће се за штандом придржавати свих прописаних мјера у складу са пандемијом корона вируса.

Штанд за потписивање петиције биће постављен у Спасовданској улици у периоду од 18 до 20 часова, док онлајн петицију можете потписати на линку https://bit.ly/3dvXOKI.

Коментари 0
Повезане вијести
Почело потписивање петиције против отварања рудника литијума Почело потписивање петиције против отварања рудника литијума
Стотине грађана у реду за петицију за смјену нелегалних власти Стотине грађана у реду за петицију за смјену нелегалних власти
Македонци траже смртну казну за убиство дјевојчице Македонци траже смртну казну за убиство дјевојчице
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    23h 33m
    1
  • Партизан мијења име!
    16h 15m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    20h 48m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    18h 22m
    2
  • Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
    19h 50m
    0