Saradnja Zvezde i Slavije: Jedan od najvećih trenutaka za 116 godina postojanja

09.06.2024. 19:28
9
IZVOR: mozzartsport.com

Fudbalski klub "Crvena zvezda" i FK "Slavija" iz Istočnog Sarajeva potpisali su ugovor o poslovno tehničkoj saradnji, u sklopu Svesrpskih dana i osnaživanja odnosa sa klubovima i institucijama iz Republike Srpske.

Saradnja između dva kluba je ozvaničena u Medija centru stadiona Rajko Mitić, a prisutnima se obratio generalni direktor "Crvene zvezde" Zvezdan Terzić.

- Fudbalski klub Crvena zvezda je izuzetno ponosan što imamo priliku da učestvujemo na Svesrpskom saboru. Povezivanje i osnaživanje odnosa Republike Srpske i Srbije od ključnog je značaja za naš narod. Zadovoljstvo mi je da kažem da je Crvena zvezda uvek bila i biće simbol srpstva i u skladu sa tim mi ćemo se ponašati i raditi. Crvena zvezda je više od kluba, kao najveći brend ove zemlje koji okuplja preko pet miliona Srba u Srbiji, Srpskoj, kao i širom naše dijaspore. Danas ćemo potpisati ugovor o poslovno tehničkoj saradnji sa Slavijom iz Istočnog Sarajeva, kao značajnom sportskom organizacijom u tom delu Republike Srpske. Želimo ovim sporazumom da pošaljemo iznad svega poruku da je srpski narod ponosan i ujedinjen kroz ponosnu majku Srbiju i ćerku Srpsku koje su kao jedno i da želimo zajedno da radimo na budućnosti sa našom braćom Srbima iz Republike Srpske. Uvek smo imali odličnu saradnju sa srpskim Sarajevom, pa je tako Zvezda gostovala na proslavi jubileja 100 godina Slavije. Zvezda je uvek bila uz svoj narod u Republici Srpskoj a tako će biti i ubuduće.

Najavio je Terzić i da će crveno-bijeli karavan ponovo obići gradove u Republici Srpskoj.

- Zajedno sa našim narodom ćemo proslaviti nedavno osvojenu duplu krunu, jer će pehari doći i u njihove gradove. Ponosni smo na sve uspehe koje postižemo, ali i na činjenicu da ogromna većina građana Republike Srpske navija za Crvenu zvezdu, kao i da na svakoj utakmici imamo veliku podršku iz Republike Srpske. Zbog toga imamo još veću obavezu. Kao i uvek do sada, Crvena zvezda je spremna da pomaže svuda gde ima srpskog naroda. Ovaj potpis danas neće biti samo mrtvo slovo na papiru. Sarađivaćemo na svim nivoima, ali pre svega oko omladinske škole i edukacije trenerskog kadra jer su te dve stvari temelj svakog kluba. Naravno da ovim sporazumom želimo da svima pošaljemo jasnu poruku da su Srbija i Republika Srpska jedno. Živela Srbija, živela Republika Srpska - dodao je generalni direktor crveno-bijelih.

Predsjednik "Slavije" iz Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić zahalio se "Crvenoj zvezdi" i  istakao koliki je značaj potpisivanja ugovora o saradnji.

Komentari 9
  • Generic placeholder image
    Pera iz DDR-a 11.06.2024. 16:23
    Crvena Zvezda danas je oličenje svega negativnog što se zapatilo u Srpskom narodu a čemu ranije nismo bili roliko skloni: kriminala, bahatosti, korupcije, nepotizma i nemorala. Sama činjenica da je kriminalac i najgori ološ Zvezdan Terzić predsjednik kluba, koji je izrodio tolike istinske legende fudbala, je poražavajuća.
  • Generic placeholder image
    Kokarda 10.06.2024. 22:38
    Crvena zvezda je jednom uništila slavnu Slaviju. Umjesto da sada uništimo Crvenu Zvezdu, mi joj se divimo
  • Generic placeholder image
    Ogi 10.06.2024. 13:28
    Zvezda🤮
  • Generic placeholder image
    grkzorba 10.06.2024. 13:26
    gradonacelnice,prvo nesto unistis pa onda ga kao podizes,poput slavije.unistio si famos,ti i grupa tvojih pajtosa koji grade zgrade.i njega ces sutra velicat na nakom skupu ko i propalu slaviju sad.nemamo bas svi kokosije pamcenje.a kolko si naroda slagao za posao i pomoc da se ne broji.da bog da ni jednog glasa dobio na izborima u oktobru!
  • Generic placeholder image
    Petar 09.06.2024. 21:06
    Kakvi likovi i kakvi komentari. Do podne mrze sve i svi im lopovi a od podne mrze i sebe.
    Hvala Crvenoj Zvezdi i hvala predsjedniku Vučiću što su prepoznali Slaviju kao klub iz Republike Srpske sa kojim će razvijati saradnju. Saradnja sa Crvenom Zvezdom može biti samo na korist Slaviji i fudbalu Republike Srpske.
  • Generic placeholder image
    Db 09.06.2024. 09:32
    Kakva delegacija Slavije ljudi koji nemaju veze sa Slavijom a jos manje sa fudbalom…kaže ovaj jedan što mu je zao sto nije bio u delegaciji na svom privatnom profilu, iskoristio licne kontakte
  • Generic placeholder image
    Strašno 09.06.2024. 09:18
    Zvezdan Terzić je običan lopov doveden i podržan od strane još većeg lopova a bilo kakva saradnja sa lopovom, pa makar se krio iza imena velikana Crvene Zvezde, nije dobra.
  • Generic placeholder image
    Fudbaler 09.06.2024. 09:04
    Kukala nama majka, kada nam SNSD prvo unište Slaviju, pa nam je kao sada obnavljaju.
  • Generic placeholder image
    Skijaš 09.06.2024. 01:30
    Kukala nam majka kada se udružujemo sa Zvezdanom Terzićem.
Povezane vijesti
Novo pojačanje crveno-bijelih: "Puma" stiže na Marakanu Novo pojačanje crveno-bijelih: "Puma" stiže na Marakanu
Timotija i Kovač na probi u AIK-u Timotija i Kovač na probi u AIK-u
Milojević: Značilo bi nam da na Marakani bude što više navijača Milojević: Značilo bi nam da na Marakani bude što više navijača
Najčitanije
  • Vozač kamiona u 15 minuta učestvovao u tri saobraćajne nezgode
    11h 32m
    1
  • Profesor doktor Kosta Todorović: Pionir srpske epidemiologije
    6h 35m
    1
  • Gibanica od lomljenih kora
    4h 25m
    0
  • Igor Kušić završio školovanje na Visokim studijima bezbjednosti i odbrane Republike Srbije
    8h 17m
    0
  • U ponedjeljak u Palama komemoracija povodom smrti Uroša Pene
    14h 31m
    0