Sarajevo će subvencionisati hotelski smještaj za 2.000 turista iz Srbije

11.06.2021. 11:01
0
IZVOR: klix.ba

Kao znak zahvalnosti na donaciji vakcina protiv koronavirusa Kantonu Sarajevo, Turistička zajednica Kantona Sarajevo je pripremila program subvencionisanja turističko-ugostiteljskih usluga smještaja putem e-koda "Odmori u Sarajevu".

Kako su rekli iz Turističke zajednice KS, ovim se Kanton Sarajevo želi simbolično odužiti Vladi Republike Srbije.

- U cilju povećanja broja dolazaka turista tokom ljetne turističke sezone te oporavka turizma, Vlada Kantona Sarajevo i Turistička zajednica Kantona Sarajevo subvencionisat će turističko-ugostiteljske usluge smještaja na području Kantona Sarajevo za turiste iz Srbije - kažu iz Turističke zajednice KS.

Naveli su da će se subvencija provoditi putem zaštićenih e-kodova koji su namijeneni za korištenje turističko-hotelskog smještaja za 2.000 turista, državljana Srbije, čiju listu imena dostavlja Vlada Republike Srbije.

- Osobe s dostavljene liste moći će izvršiti rezervaciju smještaja u Kantonu Sarajevo u jednom od smještajnih turističko-ugostiteljskih objekata s liste, a koji će biti izabrani putem Javnog poziva koji će objaviti Turistička zajednica Kantona Sarajevo - navode.

Istakli su da će lista odabranih smještajnih objekata biti dostupna putem onlajn platforme "Odmori u Sarajevu".

- Onlajn platformi integrisanoj na web stranici Turističke zajednice Kantona Sarajevo www.visitsarajevo.ba moći će pristupiti isključivo državljani s dostavljene liste u cilju odobrenja pristupa za prijavu turističko-hotelskog smještaja u Kantonu Sarajevo pod nazivom 'Odmori u Sarajevu'- ističu.

Naglasili su da je planirano da e-kodovi budu korišteni u periodu od 1. jula do 30. decembra 2021. godine.

- Pravo učešća na Javni poziv koji raspiše Turistička zajednica Kantona Sarajevo predviđeno je za poslovne subjekte koji pružaju ugostiteljske usluge u turističko-ugostiteljskim objektima za smještaj, u skladu s propisima kojim se uređuje oblast ugostiteljstva - naglašavaju iz Turističke zajednice KS.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mitropolit Hrizostom služio večernje u Sabornom hramu u Sarajevu Mitropolit Hrizostom služio večernje u Sabornom hramu u Sarajevu
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    18h 32m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    17h 28m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    17h 32m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    14h 25m
    1
  • Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
    16h 22m
    0