Сарајево ће субвенционисати хотелски смјештај за 2.000 туриста из Србије

11.06.2021. 11:01
0
ИЗВОР: klix.ba

Као знак захвалности на донацији вакцина против коронавируса Кантону Сарајево, Туристичка заједница Кантона Сарајево је припремила програм субвенционисања туристичко-угоститељских услуга смјештаја путем е-кода "Одмори у Сарајеву".

Како су рекли из Туристичке заједнице КС, овим се Кантон Сарајево жели симболично одужити Влади Републике Србије.

- У циљу повећања броја долазака туриста током љетне туристичке сезоне те опоравка туризма, Влада Кантона Сарајево и Туристичка заједница Кантона Сарајево субвенционисат ће туристичко-угоститељске услуге смјештаја на подручју Кантона Сарајево за туристе из Србије - кажу из Туристичке заједнице КС.

Навели су да ће се субвенција проводити путем заштићених е-кодова који су намијенени за кориштење туристичко-хотелског смјештаја за 2.000 туриста, држављана Србије, чију листу имена доставља Влада Републике Србије.

- Особе с достављене листе моћи ће извршити резервацију смјештаја у Кантону Сарајево у једном од смјештајних туристичко-угоститељских објеката с листе, а који ће бити изабрани путем Јавног позива који ће објавити Туристичка заједница Кантона Сарајево - наводе.

Истакли су да ће листа одабраних смјештајних објеката бити доступна путем онлајн платформе "Одмори у Сарајеву".

- Онлајн платформи интегрисаној на web страници Туристичке заједнице Кантона Сарајево www.visitsarajevo.ba моћи ће приступити искључиво држављани с достављене листе у циљу одобрења приступа за пријаву туристичко-хотелског смјештаја у Кантону Сарајево под називом 'Одмори у Сарајеву'- истичу.

Нагласили су да је планирано да е-кодови буду кориштени у периоду од 1. јула до 30. децембра 2021. године.

- Право учешћа на Јавни позив који распише Туристичка заједница Кантона Сарајево предвиђено је за пословне субјекте који пружају угоститељске услуге у туристичко-угоститељским објектима за смјештај, у складу с прописима којим се уређује област угоститељства - наглашавају из Туристичке заједнице КС.

Коментари 0
Повезане вијести
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА
Годишњица страдања Милице Ракић Годишњица страдања Милице Ракић
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    5h 26m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    2h 37m
    2
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    18h 23m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    16h 45m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    18h 59m
    3