Šarović: Valjda takvu odluku donosi Vlada ili skupština Srpske

17.09.2021. 10:20
0
IZVOR: BN TV

- Ako je to neka odluka, valjda je treba čuti od predsjednika Vlade Republike Srpske ili Narodne skupštine... - rekao je Šarović.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović prokomentarisao je izjavu lidera SNSD-a Milorada Dodika da je pripremljen novac da se za sve Srbe u institucijama BiH isplate plate do kraja godine.

Kaže da prvi put čuje za takvo nešto, ali ističe da to mora biti odluka entitetskih vlasti.

- Ako je to neka odluka, valjda je treba čuti od predsjednika Vlade Republike Srpske ili predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, ako je skupština donijela odluku - izjavio je Šarović za Klix.

Dodik je izjavio da je novac spreman i da - samo treba odlučiti da li će ga odmah isplatiti ili kroz neki aranžman.

- Imamo novac da to isplatimo do kraja godine, tako da neće biti nikakvih problema. Iduće godine to ćemo predvidjeti budžetom - rekao je Dodik i dodao da je procijenjeno da je riječ o 21 milionu KM mjesečno.

  • Dodik: Isplatićemo Srbe u institucijama BiH do kraja godine
    16.09.2021. 20:28

    Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da je pripremljen novac da se za sve Srbe u institucijama BiH isplate plate do kraja godine.-Imamo novac da to isplatimo do kraja...

BiH
Dodik: Isplatićemo Srbe u institucijama BiH do kraja godine

BiH nema budžet za ovu godinu. Odluka o privremenom finansiranju ističe krajem septembra. Novu odluku o privremenom finansiranju nema ko da donese, jer Savjet ministara BiH se ne sastaje zbog krize u BiH, nastale odlukom bivšeg visokog predstavnika u BiH da nametne zakon o kažnjavanju negiranja genocida.

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH je zakazana a hoće li biti održana nije poznato. Srpski predstavnici zbog Inckove odluke na osnovu zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske ne učestvuju u radu institucija BiH.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dan kada je za odbranu Srpske Ilidže i srpskog naroda živote dalo 12 Ilidžanaca Dan kada je za odbranu Srpske Ilidže i srpskog naroda živote dalo 12 Ilidžanaca
Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci
Dodik: Srpska će organizovati veliki miting u Banjaluci i prestati da odlučuje u BiH Dodik: Srpska će organizovati veliki miting u Banjaluci i prestati da odlučuje u BiH
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    2h 14m
    0
  • Trudnica teže povrijeđena nakon napada psa lutalice
    19h 57m
    0
  • Pošte Srpske privremeno zatvorile ispostavu u šalter sali Opštine Istočna Ilidža
    21h 12m
    0
  • Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže
    14h 14m
    5
  • Junački sinovi Srpske Ilidže odbranili svoja ognjišta (FOTO)
    21h 48m
    0