Шаровић: Ваљда такву одлуку доноси Влада или скупштина Српске

17.09.2021. 10:20
0
ИЗВОР: BN TV

- Ако је то нека одлука, ваљда је треба чути од предсједника Владе Републике Српске или Народне скупштине... - рекао је Шаровић.

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић прокоментарисао је изјаву лидера СНСД-а Милорада Додика да је припремљен новац да се за све Србе у институцијама БиХ исплате плате до краја године.

Каже да први пут чује за такво нешто, али истиче да то мора бити одлука ентитетских власти.

- Ако је то нека одлука, ваљда је треба чути од предсједника Владе Републике Српске или предсједника Народне скупштине Републике Српске, ако је скупштина донијела одлуку - изјавио је Шаровић за Klix.

Додик је изјавио да је новац спреман и да - само треба одлучити да ли ће га одмах исплатити или кроз неки аранжман.

- Имамо новац да то исплатимо до краја године, тако да неће бити никаквих проблема. Идуће године то ћемо предвидјети буџетом - рекао је Додик и додао да је процијењено да је ријеч о 21 милиону КМ мјесечно.

  • Додик: Исплатићемо Србе у институцијама БиХ до краја године
    16.09.2021. 20:28

    Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Милорад Додик изјавио је да је припремљен новац да се за све Србе у институцијама БиХ исплате плате до краја године.-Имамо новац да то исплатимо до краја...

БиХ
Додик: Исплатићемо Србе у институцијама БиХ до краја године

БиХ нема буџет за ову годину. Одлука о привременом финансирању истиче крајем септембра. Нову одлуку о привременом финансирању нема ко да донесе, јер Савјет министара БиХ се не састаје због кризе у БиХ, настале одлуком бившег високог представника у БиХ да наметне закон о кажњавању негирања геноцида.

Сједница Представничког дома Парламента БиХ је заказана а хоће ли бити одржана није познато. Српски представници због Инцкове одлуке на основу закључака Народне скупштине Републике Српске не учествују у раду институција БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    4h 16m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    16h 53m
    2
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    20h 41m
    0
  • Крађа у Палама
    2h 34m
    0
  • Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
    20h 25m
    0