Шаровић: Ваљда такву одлуку доноси Влада или скупштина Српске

17.09.2021. 10:20
0
ИЗВОР: BN TV

- Ако је то нека одлука, ваљда је треба чути од предсједника Владе Републике Српске или Народне скупштине... - рекао је Шаровић.

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић прокоментарисао је изјаву лидера СНСД-а Милорада Додика да је припремљен новац да се за све Србе у институцијама БиХ исплате плате до краја године.

Каже да први пут чује за такво нешто, али истиче да то мора бити одлука ентитетских власти.

- Ако је то нека одлука, ваљда је треба чути од предсједника Владе Републике Српске или предсједника Народне скупштине Републике Српске, ако је скупштина донијела одлуку - изјавио је Шаровић за Klix.

Додик је изјавио да је новац спреман и да - само треба одлучити да ли ће га одмах исплатити или кроз неки аранжман.

- Имамо новац да то исплатимо до краја године, тако да неће бити никаквих проблема. Идуће године то ћемо предвидјети буџетом - рекао је Додик и додао да је процијењено да је ријеч о 21 милиону КМ мјесечно.

 • Додик: Исплатићемо Србе у институцијама БиХ до краја године
  16.09.2021. 20:28

  Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Милорад Додик изјавио је да је припремљен новац да се за све Србе у институцијама БиХ исплате плате до краја године.-Имамо новац да то исплатимо до краја...

БиХ
Додик: Исплатићемо Србе у институцијама БиХ до краја године

БиХ нема буџет за ову годину. Одлука о привременом финансирању истиче крајем септембра. Нову одлуку о привременом финансирању нема ко да донесе, јер Савјет министара БиХ се не састаје због кризе у БиХ, настале одлуком бившег високог представника у БиХ да наметне закон о кажњавању негирања геноцида.

Сједница Представничког дома Парламента БиХ је заказана а хоће ли бити одржана није познато. Српски представници због Инцкове одлуке на основу закључака Народне скупштине Републике Српске не учествују у раду институција БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Опљачкане двије српске радње на Космету Опљачкане двије српске радње на Космету
Свједоци о тортурама и сумњивим случајевима смрти затворених Срба у Храсници Свједоци о тортурама и сумњивим случајевима смрти затворених Срба у Храсници
Патријарх Кирил: Срби су били главна мета Запада Патријарх Кирил: Срби су били главна мета Запада
Најчитаније
 • Ухапшена лица због крађе у Источном Новом Сарајеву
  17h 34m
  0
 • Незгода у Дечанској улици, аутомобил откинуо стуб уличне расвјете
  5h 32m
  0
 • Минималац у Српској 650 КM
  11h 47m
  0
 • Да ли се некадашњи гигант дефинитивно гаси?
  13h 36m
  0
 • Свједок: Причао сам са дјететом да не чује како му силују мајку
  13h 13m
  0