Sebiji Izetbegović oduzeto zvanje redovnog profesora

29.03.2023. 21:13
1
IZVOR: srna.rs

Senat Univerziteta u Sarajevu oduzeo je danas Sebiji Izetbegović zvanje redovnog profesora na Medicinskom fakultetu.

Za stavljanje van snage odluke iz 2014. godine, kada je Izetbegovićeva izabrana za redovnog profesora, glasalo je 30 članova Senata, osam je bilo uzdržano, a četiri protiv, prenose federalni mediji.

Rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj rekao je da je Senat na vanrednoj sjednici 6. marta usvojio izvještaj Komisije, prihvatio izvještaj o dokumentaciji, te poništio upis u matičnu knjigu magistranata na ime Izetbegović Sebija.

- Odluka Senata je sprovedena. Današnje odluke o stavljanju van snage o izboru profesora su normalan slijed i obaveza Univerziteta je da na osnovu te odluke i tog rješenja proces dovedemo do kraja - naglasio je Škrijelj.

Senat je ranije Izetbegovićevoj, koja je direktor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, poništio i zvanje magistra na osnovu prikupljene dokumentacije provjere vjerodostojnosti isprava u vezi sa postdiplomskim studijama na Univerzitetu u Sarajevu i Medicinskom fakultetu.

Komentari 1
 • Generic placeholder image
  Mile Mesar 29.03.2023. 22:14
  Nebih da lajem, post je Vaskrsnji, a i Ramazanski, al nacelo je, sad samo jos da joj zabranje bavljenje medicinskim radom zbog laziranja doktorata, pa nek pise memoare kako su je sjeb... samo zato syo je Bakirovca... satro smjestili joj...
Povezane vijesti
Doktor Šabanović razriješen dužnosti šefa Klinike Doktor Šabanović razriješen dužnosti šefa Klinike
Najčitanije
 • Policija objavila detalje nesreće u kojoj je poginuo otac šestoro djece (VIDEO)
  12h 54m
  0
 • Aleksa Vukadin učenik generacije Srednjoškolskog centra „Pale“
  15h 13m
  5
 • Utopila se dva tinejdžera
  3h 25m
  0
 • Prekid električne energije u Palama
  16h 12m
  0
 • Priča o jednoj Dunji (FOTO)
  9h 51m
  0