Себији Изетбеговић одузето звање редовног професора

29.03.2023. 21:13
1
ИЗВОР: srna.rs

Сенат Универзитета у Сарајеву одузео је данас Себији Изетбеговић звање редовног професора на Медицинском факултету.

За стављање ван снаге одлуке из 2014. године, када је Изетбеговићева изабрана за редовног професора, гласало је 30 чланова Сената, осам је било уздржано, а четири против, преносе федерални медији.

Ректор Универзитета у Сарајеву Рифат Шкријељ рекао је да је Сенат на ванредној сједници 6. марта усвојио извјештај Комисије, прихватио извјештај о документацији, те поништио упис у матичну књигу магистраната на име Изетбеговић Себија.

- Одлука Сената је спроведена. Данашње одлуке о стављању ван снаге о избору професора су нормалан слијед и обавеза Универзитета је да на основу те одлуке и тог рјешења процес доведемо до краја - нагласио је Шкријељ.

Сенат је раније Изетбеговићевој, која је директор Клиничког центра Универзитета у Сарајеву, поништио и звање магистра на основу прикупљене документације провјере вјеродостојности исправа у вези са постдипломским студијама на Универзитету у Сарајеву и Медицинском факултету.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Mile Mesar 29.03.2023. 22:14
    Nebih da lajem, post je Vaskrsnji, a i Ramazanski, al nacelo je, sad samo jos da joj zabranje bavljenje medicinskim radom zbog laziranja doktorata, pa nek pise memoare kako su je sjeb... samo zato syo je Bakirovca... satro smjestili joj...
Повезане вијести
Шушка се да ће на локалним изборима снаге одмјерити Бењамина Карић и Себија Изетбеговић Шушка се да ће на локалним изборима снаге одмјерити Бењамина Карић и Себија Изетбеговић
Себија Изетбеговић дала отказ на КЦУС-у Себија Изетбеговић дала отказ на КЦУС-у
Себија Изетбеговић остала без звања професорице Себија Изетбеговић остала без звања професорице
Најчитаније
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    18h 34m
    0
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    14h 31m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    20h 38m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    17h 52m
    0
  • Одличним ученицима 50 одсто јефтиније полагање возачког испита
    16h 50m
    0