Sedmoro uhapšeno zbog proizvodnje i trgovine marihuanom

10.10.2023. 13:27
0
IZVOR: srna.rs

Na teritoriji Srbije uhapšeno je sedam osoba zbog sumnje da su trgovali marihuanom koju su proizvodili u laboratorijama u Austriji, Srbiji i BiH.

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da su u toku pretresi na više lokacija na teritoriji Srbije, kao i da je u Subotici, u jednoj od laboratorija, danas pronađeno oko 500 biljaka kanabisa u raznim fazama rasta.

Nakon višemjesečnog predistražnog postupka na teritoriji Srbije uhapšene su osobe čiji su inicijali I.S, N.Z, A.D, G.Č, R.D, S.D. i M.R, dok jedan osumnjičeni nije pronađen na adresi.

Ova organizovana kriminalna grupa, čiji je organizator I.S, je u periodu od sredine 2021. do danas neovlašćeno proizvodila opojnu drogu marihuanu u raznim građevinskim objektima - improvizovanim laboratorijama, na teritoriji Austrije, Srbije i BiH.

U zakonom predviđenom roku policija će osumnjičene uz krivičnu prijavu sprovesti u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega biti saslušani.

Komentari 0
Povezane vijesti
Čovjek iz BiH naletio na zmiju dugu više od metar i po (FOTO) Čovjek iz BiH naletio na zmiju dugu više od metar i po (FOTO)
Prevoznici u stalnoj bitki za vozače Prevoznici u stalnoj bitki za vozače
Najavljeno pojačano kretanje vozila Eufora u naredne dvije sedmice Najavljeno pojačano kretanje vozila Eufora u naredne dvije sedmice
Najčitanije
  • Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    14h 6m
    0
  • Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
    13h 22m
    0
  • Rodbina prislužila svijeće na "Novom Zejtinliku"
    10h 38m
    4
  • Čovjek iz BiH naletio na zmiju dugu više od metar i po (FOTO)
    9h 0m
    0
  • Danas Markovdan
    17h 48m
    0