Senad Basarić priveden u prostorije sarajevskog MUP-a, uhapšen blizu mjesta zločina

19.09.2019. 10:25
0
IZVOR: Srpska.info

Osumnjičeni za ubistvo nevjenčane supruge Irme Forić, inače pripadnice Granične policije BiH, Senad Basarić priveden je na kriminalističku obradu u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

On se tereti da je sinoć u stanu u sarajevskom naselju Dobrinja ubio nevjenčanu suprugu Irmu Forić koja je bila pripadnica GP BiH.

Nakon ubistva Basarić se dao u bjekstvo, ali je intenzivnom potragom službenika MUP KS i OBA lociran i uhapšen jutros u 7.30 na području pećine Novi Grad u glavnom gradu BiH, piše Klix.

Kako nezvanično saznajemo, Basarić je uhapšen blizu zgrade u kojoj je počinio ubistvo.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo sinoć je zvanično potvrđeno da se u stanu u naselju Dobrinja u Sarajevu dogodilo ubistvo ženske osobe. Izdata je i naredba za obdukciju tijela stradale kako bi se saznao tačan uzrok smrti.

Nakon kriminalističke obrade u policijskim prostorijama Basarić će u toku dana biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva, a postupajuća tužiteljka će u zakonskom roku sudu predložiti daljnje mjere, odnosno prijedlog za određivanje pritvora.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
Pretresi i hapšenja na Sokocu zbog droge Pretresi i hapšenja na Sokocu zbog droge
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    15h 53m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    19h 32m
    7
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    14h 2m
    0
  • Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
    22h 56m
    2
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    2h 43m
    0