Simon Mrda karijeru nastavlja u RK "Šamot" iz Aranđelovca

28.01.2022. 18:28
0
IZVOR: Katera

Dosadašnji igrač Rukometnog kluba "Slavija" Simon Mrda profesionalnu karijeru nastaviće u Srbiji, gdje će nositi dres Rukometnog kluba "Šamot" iz Aranđelovca, saopšteno je na zvaničnoj stranici "Sokolova".

Mrda je ponikao u "Slaviji" iz Istočnog Sarajeva, gdje je i odrastao i živio do sada. Tokom tekuće sezone, odnosno u prvom njenom dijelu bio je najzaslužniji za aktuelno drugo mjesto na tabeli Prve lige Republike Srpske i ujedno, jedan od najboljih igrača "sokolova".

On je u razgovoru za klupsku stranicu govorio o svom odlasku u "Šamot", koji je inače član "Arkus" Super lige Srbije.

- Potpisao sam ugovor i mogu reći da sam jako srećan. Do kontakta je došlo preko proslavljenog rukometaraša Ratka Nikolića, na čijem sam bio kampu i gdje sam upoznao sadašnjeg trenera Slobodana Jedoksića. Jako dobro sam se uklopio u novu sredinu i novi sistem. U toku je pripremni period, maksimalno profesionalan odnos i pristup treninzima, što me raduje - naveo je Mrda.

Kaže da su klupske ambicije veoma visoke, svi su maksimalno motivisani za nove utakmice, a ekipa je pobjedničkog mentaliteta.

- Siguran sam da će svako od nas dati svoj maksimum i da ćemo bilježiti dobre rezultate - dodaje Mrda.

U razgovoru za stranicu RK "Slavija", Mrda se osvrnuo i na karijeru koja je počela upravo u ovom klubu, rekavši da ga za "Slaviju" veže previše emocija.

- Bilo mi je zadovoljstvo da u protekloj polusezoni nosim plavo-bijeli dres i uz ogromnu podršku saigrača, nakon dugo vremena, vratimo navijače u našu dvoranu. Siguran sam da pred "Slavijom" stoje veliki izazovi i ne sumnjam da će se na pravi način izboriti sa njima i vratiti u rukometnu elitu, jer klub to zaista zaslužuje - rekao je Mrda.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zla kob princeze Jelene Zla kob princeze Jelene
Vučević: Situacija na Kosovu i Metohiji i dalje veoma napeta Vučević: Situacija na Kosovu i Metohiji i dalje veoma napeta
Građani BiH u potrazi za poslom očekuju platu od 940 evra Građani BiH u potrazi za poslom očekuju platu od 940 evra
Najčitanije
 • Porodica - Crkva u malom, a dijete najveće bogatstvo i blagoslov
  22h 45m
  1
 • Izabrani vršioci dužnosti članova Predsjedništva SDS-a
  21h 42m
  11
 • Najugroženijima 200 kilograma svinjskog mesa
  7h 24m
  3
 • Pokrenut postupak protiv Srbije zbog isticanja zastave u svlačionici
  21h 26m
  0
 • Teniski klub „Vojkovići“ osvojio sedam medalja u „Zetri“
  21h 56m
  0