Simon Mrda karijeru nastavlja u RK "Šamot" iz Aranđelovca

28.01.2022. 18:28
0
IZVOR: Katera

Dosadašnji igrač Rukometnog kluba "Slavija" Simon Mrda profesionalnu karijeru nastaviće u Srbiji, gdje će nositi dres Rukometnog kluba "Šamot" iz Aranđelovca, saopšteno je na zvaničnoj stranici "Sokolova".

Mrda je ponikao u "Slaviji" iz Istočnog Sarajeva, gdje je i odrastao i živio do sada. Tokom tekuće sezone, odnosno u prvom njenom dijelu bio je najzaslužniji za aktuelno drugo mjesto na tabeli Prve lige Republike Srpske i ujedno, jedan od najboljih igrača "sokolova".

On je u razgovoru za klupsku stranicu govorio o svom odlasku u "Šamot", koji je inače član "Arkus" Super lige Srbije.

- Potpisao sam ugovor i mogu reći da sam jako srećan. Do kontakta je došlo preko proslavljenog rukometaraša Ratka Nikolića, na čijem sam bio kampu i gdje sam upoznao sadašnjeg trenera Slobodana Jedoksića. Jako dobro sam se uklopio u novu sredinu i novi sistem. U toku je pripremni period, maksimalno profesionalan odnos i pristup treninzima, što me raduje - naveo je Mrda.

Kaže da su klupske ambicije veoma visoke, svi su maksimalno motivisani za nove utakmice, a ekipa je pobjedničkog mentaliteta.

- Siguran sam da će svako od nas dati svoj maksimum i da ćemo bilježiti dobre rezultate - dodaje Mrda.

U razgovoru za stranicu RK "Slavija", Mrda se osvrnuo i na karijeru koja je počela upravo u ovom klubu, rekavši da ga za "Slaviju" veže previše emocija.

- Bilo mi je zadovoljstvo da u protekloj polusezoni nosim plavo-bijeli dres i uz ogromnu podršku saigrača, nakon dugo vremena, vratimo navijače u našu dvoranu. Siguran sam da pred "Slavijom" stoje veliki izazovi i ne sumnjam da će se na pravi način izboriti sa njima i vratiti u rukometnu elitu, jer klub to zaista zaslužuje - rekao je Mrda.

Komentari 0
Povezane vijesti
U toku saslušanje osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić U toku saslušanje osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić
Godišnjica stradanja Milice Rakić Godišnjica stradanja Milice Rakić
Za malom Dankom se i dalje traga Za malom Dankom se i dalje traga
Najčitanije
 • Veljko Vuletić - Legenda ETF-a Univerziteta u Istočnom Sarajevu
  6h 27m
  6
 • Godišnjica stradanja Milice Rakić
  6h 27m
  0
 • Posni roštilj od krompira
  21h 24m
  0
 • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
  21h 29m
  0
 • Srpska legalizuje isplatu plate u koverti
  20h 8m
  2