„Slaviji“ bodovi u gradskom derbiju

03.06.2023. 20:21
0
IZVOR: sportdc.net

Fudbaleri „Slavije“ iz Istočnog Sarajeva su u gradskom derbiju u 34. kolu m:tel Prve lige Republike Srpske savladali na svom terenu „Famosa“ 3:0.

Očekivalo se sadržajno više od ovog derbija. „Slavija“, kojoj je nedostajalo nekoliko standardnih prvotimaca je pokušavala da diktira ritam ove utakmice, dok je „Famos“ čvrstim blokom nastojao da neutrališe napade domaće ekipe.

Na prvu ozbiljniju šansu čekalo se do 17. minute. Tada je Petar Dabić u dobrom prodoru, Hadžibegović ga obara na ivici kaznenog prostora, loptu uzima Beširević i izlazi sam na Rončevića, ali sudija Marko Maksimović ne pušta prednos te „Slavija“ dobija „samo slobodnjak“ na lijevoj strani kaznenog prostora. Bila je to prva od nekoliko greški danas vrlo slabog sudije Marka Maksimovića. Probao je Nikola Bjeloš, kao i obično, lopta ide iznad prečke.

Imao je Nikola Bjeloš i još jedan dobar šut u 22. minuti nakon što mu je Dabić kratko izveo slobodan udarac, ali lopta ide pored gola.

Na startu drugog poluvremena „Slavija“ odmah prijeti preko Nikole Bjeloša, ide lopta pored gola. U 53. minuti sjajan šut Gorana Popovića sa 22-3 metra, Igor Rončević fenomenalnom paradom izbacuje loptu u korner.

Što nije uradio tada Goran Popović je uradio iz kornera koji je uslijedio. Kratko su kombinovali Bogučanin i Bjeloš, ovaj drugi je centrirao na drugu stativu, Amar Beširević spušta loptu za Gorana Popovića, koji glavom šalje loptu uz samu stativu. Izvio se Rončević koliko je mogao, ali nije uspio dohvatiti loptu.

U 62. minuti „Slavija“ dolazi i do drugog pogotka. Luka Asentić se našao u šansi, ali je zakomplikovao sam sebi, kapiten Đorđe Ćeha izbija loptu, ali Marko Maksimović poklanja penal „Slaviji“. Loptu je uzeo Nikola Bjeloš i jednom polu-panenkom pogađa za 2:0.

Mogao je u 82. minuti Luka Asentić da ovjeri pobjedu „Sokolova“, no Rončević još jednom odličnom intervencijom spašava svoju ekipu novog gola. Dodatni problemi „Famosu“ bile su i povrede kapitena Đorđe Ćehe koji je uz pomoć saigrača izašao sa terena, a onda i Tihomir Lalović koji samo što je ušao u igru prilikom pokušaja da stigne na jednu loptu se povrijeđuje i mora da napusti igru.

Dobru priliku „Motoristi“ imaju u 85. minuti nakon kornera Mladena Perovića. Ubacio je lijevi bek „Famosa“, pronašao Marka Škrbu, ali defanzivac „Famosa“ ipak ne zahvata loptu najbolje, ide ona preko gola.  Par minuta kasnije opasan napad „Famosa“, ali Sergej Tomić u posljednji trenutak šalje loptu u korner. Nakon centaršuta Marka Tešanovića iz kornera na prvu stativu, odbrana Slavije otklanja opasnost i sjeva gotovo perfektna kontra Dabića za Popovića, ovaj gura do Slobodana Vučinića koji na drugoj strani pronalazi jednog od četvorice slobodnih igrača „Slavije“, Denisa Bogučanina, koji pogađa za ubjedljivih 3:0.

U sljedećem napadu „Famos“ ima slobodan udarac na dvadesetak metara od gola Amara Sirće. Pozicija gotovo idealna za Ognjena Mičića koji sjajno šutira, ali pogađa prečku. Bila je ovo i posljednja šansa na utakmici, sudija Maksimović svira kraj utakmice, „Slavija“ upisuje pobjedom sa kojom sezonu završavaju na odličnom četvrtom mjestu na tabeli, dok „Famos“ ispunjava svoj cilj opstankom u prvoligaškom društvu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Stanić: Jedna od kvalitetnijih utakmica u proljećnom dijelu Stanić: Jedna od kvalitetnijih utakmica u proljećnom dijelu
Stanić: Zadovoljstvo je ponovo biti u Slaviji Stanić: Zadovoljstvo je ponovo biti u Slaviji
Slavija na krilima Erića i Gojkovića do tri važna boda Slavija na krilima Erića i Gojkovića do tri važna boda
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    9h 9m
    4
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    18h 1m
    0
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    11h 52m
    0
  • Na planinarskom pohodu na Romaniji očekuje se oko 200 učesnika
    15h 37m
    0
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    6h 44m
    4