Sokolačka biblioteka i u vrijeme pandemije ispunjava svoju ulogu

02.02.2021. 09:38
0
IZVOR: SRNA

U Narodnoj biblioteci Sokolac zbog epidemiološke situacije smanjen je broj manifestacija i aktivnosti koje su obilježile rad ove ustanove u prethodnim godinama, ali su ipak uspjeli ispuniti svoju ulogu u zajednici.

Direktor ove ustanove Božica Janković rekla je da su, uprkos poteškoćama koje su pratile ovu kao i slične ustanove, u "godini kovida" uspjeli kupiti 173 nove knjige za svoje čitaoce i dobili na poklon još 203 knjige.

- Uglavnom je riječ o aktuelnim naslovima za odrasle, a s obzirom da je došlo do promjene u programu školskih lektira, potrudili smo se da nabavimo i one knjige koje nismo imali u dovoljnom broju - istakla je Jankovićeva.

Ona je naglasila da je broj korisnika usluga ove ustanove ostao na nivou iz prethodne godine, te dodala da biblioteka ima skoro 400 redovnih čitalaca i više od 2.000 članova.

Jankovićeva je navela da knjižni fond biblioteke čini 29.400 bibliotečkih jedinica.

Prema njenim riječima, uprkos lošoj situaciji uzrokovanoj pandemijom virusa korona zaposleni u Narodnoj biblioteci Sokolac su uspjeli da organizuju nekoliko književnih večeri, više radionica, izložbi i promocija knjiga, uz poštovanje epidemioloških mjera.

U prošloj godini je, kako kaže, poboljšana saradnja sa sličnim ustanovama i organizacijama u oblasti obrazovanja i kulture kroz realizovanje zajedničkih projekata i programa.

Zaposleni u ovoj biblioteci u ovoj godini planiraju organizovanje većeg broja kulturnih manifestacija i nabavku novih naslova u skladu sa izraženim željama čitalaca.

U Narodnoj biblioteci Sokolac članarina za učenike osnovne škole je besplatna, za srednjoškolce, nezaposlene i penzionere godišnja je pet KM, a za zaposlene čitaoce 10 KM.

Biblioteka na Sokocu je organizovana u četiri odjeljenja - Dječije, Odjeljenje beletristike, Odjeljenje stručne knjige i serijske publikacije i Odjeljenje zavičajne zbirke.

Narodna biblioteka Sokolac je osnovana 1947. i nakon više oblika djelovanja od 2012. je dobila status Javne ustanove.

Komentari 0
Povezane vijesti
U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi
Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    4h 9m
    0
  • Slani mafini
    13h 30m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    15h 25m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    13h 19m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    7h 48m
    0