Spojite ove namirnice i ojačajte svoj imunitet

13.01.2023. 10:34
0
IZVOR: srpskainfo.com

Iako ništa ne može da zamijeni tradicionalnu medicinu kada smo bolesni, bitno je da konstantno radimo na jačanju našeg imuniteta.

Moćna kombinacija meda i bijelog luka mnogima se pokazala kako izuzetno korisna kada je zdravlje i očuvanje imuniteta u pitanju.

Na prvom mjestu bijeli luk snižava krvni pritisak, kao i nivo holesterola u krvi. Odmah iza toga ovo začinsko povrće ima antibiotsko dejstvo, pa se često koristi za suzbijanje prehlade i gripa, kao i preventiva protiv ovih bolesti. Redovnim konzumiranjem bijelog luka jača se imunitet i proizvodnja antitjela u organizmu. Štiti krvne sudove i smanjuje rizik od srčanog i krvnog udara, ističu ljekari.

Med sadrži dosta vitamina i preko 37 mineralnih materija, među kojima su kalijum, kalcijum, magnezijum, cink… Svaki med, ukoliko je prirodan i pravi, jeste ljekovit, nije bitno od koje biljke je nastao. Pomaže kod kašlja, problema sa bronhijama i respiratornim tegobama.

Sastojci:

500 g meda

7 limunova

7 čenova bijelog luka

300 g oraha

250 g proklijale pšenice

Priprema:

Proklijalu pšenicu izblendajte, pa joj dodajte orahe, bijeli luk i cijela tri limuna sa korom. Od preostalih limunova iscijedite sok koji ćete dodati u ovu mješavinu. Zatim u sve to dodajte med i izmješajte da se svi sastojci sjedine.

Ovu mješavinu čuvajte u staklenoj tegli ili posudi, u frižideru, i konzumirajte je tek nakon što odstoji tri do četiri dana.

Kada je ovaj prirodni lijek spreman za upotrebu, uzimajte kašičicu ili dvije pola sata prije svakog obroka, prenosi B92.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ojačajte imunitet u prelaznom periodu Ojačajte imunitet u prelaznom periodu
Šta je zdravije - ulje ili svinjska mast? Šta je zdravije - ulje ili svinjska mast?
Gojaznost dostigla razmjere epidemije Gojaznost dostigla razmjere epidemije
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    12h 8m
    4
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    21h 0m
    0
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    14h 51m
    0
  • Na planinarskom pohodu na Romaniji očekuje se oko 200 učesnika
    18h 36m
    0
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    9h 43m
    4