Спојите ове намирнице и ојачајте свој имунитет

13.01.2023. 10:34
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Иако ништа не може да замијени традиционалну медицину када смо болесни, битно је да константно радимо на јачању нашег имунитета.

Моћна комбинација меда и бијелог лука многима се показала како изузетно корисна када је здравље и очување имунитета у питању.

На првом мјесту бијели лук снижава крвни притисак, као и ниво холестерола у крви. Одмах иза тога ово зачинско поврће има антибиотско дејство, па се често користи за сузбијање прехладе и грипа, као и превентива против ових болести. Редовним конзумирањем бијелог лука јача се имунитет и производња антитјела у организму. Штити крвне судове и смањује ризик од срчаног и крвног удара, истичу љекари.

Мед садржи доста витамина и преко 37 минералних материја, међу којима су калијум, калцијум, магнезијум, цинк… Сваки мед, уколико је природан и прави, јесте љековит, није битно од које биљке је настао. Помаже код кашља, проблема са бронхијама и респираторним тегобама.

Састојци:

500 г меда

7 лимунова

7 ченова бијелог лука

300 г ораха

250 г проклијале пшенице

Припрема:

Проклијалу пшеницу изблендајте, па јој додајте орахе, бијели лук и цијела три лимуна са кором. Од преосталих лимунова исциједите сок који ћете додати у ову мјешавину. Затим у све то додајте мед и измјешајте да се сви састојци сједине.

Ову мјешавину чувајте у стакленој тегли или посуди, у фрижидеру, и конзумирајте је тек након што одстоји три до четири дана.

Када је овај природни лијек спреман за употребу, узимајте кашичицу или двије пола сата прије сваког оброка, преноси Б92.

Коментари 0
Повезане вијести
Ојачајте имунитет у прелазном периоду Ојачајте имунитет у прелазном периоду
Шта је здравије - уље или свињска маст? Шта је здравије - уље или свињска маст?
Гојазност достигла размјере епидемије Гојазност достигла размјере епидемије
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    7h 21m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    8h 36m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    14h 27m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    12h 54m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    14h 46m
    0